Tandrevolds store utfordring: - Jeg får «syra»

Ingrid Landmark Tandrevold tar grep før «høyde-maraton» de neste åra.

PROFIL: Ingrid Landmark Tandrevold er blitt en skiskytteryndling denne sesongen. Nå skal hun avslutte verdenscupsesongen i Holmenkollen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PROFIL: Ingrid Landmark Tandrevold er blitt en skiskytteryndling denne sesongen. Nå skal hun avslutte verdenscupsesongen i Holmenkollen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • V-cup sprint: 16.30.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Det er helt forferdelig, sier hun til Dagbladet.

Ingrid Landmark Tandrevold (22) elsker toppturer - men trives ikke i høyden når hun konkurrerer.

Skiskytteren fra Fossum Idrettsforening i Bærum har hatt sitt store gjennombrudd denne sesongen. I VM tok hun sølv på sprinten og gull på kvinnenes stafett. Nå venter renn på hjemmebane i Holmenkollen - der sprint står på programmet torsdag ettermiddag. Kollen er å regne som lavlandet med drøyt 300 meter over havet.

SUKSESS: Ingrid Landemark Tandrevold med gull og sølv fra Östersund.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SUKSESS: Ingrid Landemark Tandrevold med gull og sølv fra Östersund. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Det er utrolig motiverende å gå på hjemmebane. Jeg gleder meg veldig. Dette er Oslo på sitt beste og det er et sted løperne liker Holmenkollen er en favoritt for mange, sier Tandrevold til Dagbladet.

«Høyde-maraton»

Hun opplevde suksess i VM i skogen i Östersund. Tunge løyper passet 22-åringen bra, men fram til VM i Anterselva/Antholz neste år, må Tandrevold ta grep.

VM arrangeres nemlig på rundt 1600 meters høyde - noe som bekymrer Tandrevold. Også VM 2021 i Pokljuka og Beijing-OL 2022 er på rundt 1500 meter.

- Jeg har en stor jobb å gjøre før neste VM. Jeg liker meg nemlig ikke i høyden. Jeg sliter med å prestere. Nå kommer det jo en rekke «høyde-mesterskap», sier Tandrevold i intervju med Dagbladet på 300 meters høyde i Holmenkollen.

- Hvorfor trives du ikke i høyden?

- Jeg blir mer sliten. Men jeg er nødt til å knekke koden. Jeg kan gå jevnt med mange i lavlandet, men plutselig faller jeg bak når vi går i høyden. Det er merkelig. Jeg takler det ikke like bra. Skyting går bra, og du får litt «dunkepuls». Problemet er at jeg får «syra» (melkesyre) med en gang, sier 22-åringen.

- Hvordan bli bedre?

- Jeg må trene mer i høyden. Det er planen for neste sesong. Jeg må teste meg fram litt og det er planlagt mange samlinger, sier Tandrevold.

Liker toppturer

På fritida er det derimot få ting hun liker bedre enn å bestige store høyder.

- Jeg må ha ei gulrot etter sesongen. Jeg planlegger noen toppturer etter sesongen. Jeg trives veldig godt ute og liker meg i naturen. Det gjør også kjæresten min (Trygve) og vennene mine. Jeg har veldig lyst til å legge en tur til Nord-Norge, men detaljene må bestemmes etter sesongen, sier Tandrevold.

Hun har også booket en tur til USA der hun skal besøke en god venninne som bor i Colorado.

- På toppturer får jeg koblet av. Da har jeg ikke ting hengende over meg og maset om å prestere. Du kan styre hverdagen selv. Jeg gleder meg, sier Tandrevold.

- Hvordan vil du oppsummere denne sesongen?

- Jeg opplever at det har vært et gjennombrudd. Jeg ønsker alltid å gå flere gode skirenn. Og jeg føler jeg har ting ugjort og skal vise meg fram i Kollen. Jeg er fornøyd med mye, og jeg kan ikke forvente mer enn det jeg leverte med både individuell VM-medalje og stafettgull, sier Tandrevold.

- Hva er det neste store målet ditt?

- Jeg har et mål om å bli best - og jeg er motivert for å være med og kjempe i toppen hver helg. Jeg drømmer om å kjempe om verdenscupen sammenlagt. Det er noe jeg setter veldig høyt, sier jenta fra Bærum.

- Er det viktigere enn medaljer?

- Nei. OL-medaljer er noe du blir husket for. Jeg er stolt over VM-medaljene jeg kom hjem med. Det er umulig å rangere hva som er størst, sier Tandrevold.

Program i Kollen:

Torsdag: Sprint kvinner, 16.30.

Fredag: Sprint herrer, 16.30.

Lørdag: Jaktstart, kvinner 15.00 og herrer 17.15.

Søndag: Fellesstart, kvinner 13.45 og herrer 16.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer