Tangering av rekorden

Norge lekte med Australia og vant med 37 mål.

ST. PETERSBURG (Dagbladet.no): Norge - Australia 47-10. Et blikk opp på resultattavla, og det er ikke mye som tyder på at dette var en kamp i et verdensmesterskap.

• Australia var fryktelig dårlige, og Norge hadde antageligvis hatt mer utbytte av en treningsøkt.

• Og når det er under 50 tilskuere på tribunene i en kjempehall blir det stusselig.

Drillet nye spillere

Vi visste Norge kom til å kjøre over Australia, og det gjorde også de norske jentene. I løpet av 1. omgang scoret Norge på åtte av ti skudd.

Tonje Nøstvold scoret seks av Norges 22 mål før pause - og endte totalt på ti fulltreffere.

- Det var en bra kamp, og alle kjempet bra hele tiden til tross for variabel motstand, sier en diplomatisk toppscorer Nøstvold til TV2 etter kampen.

Marit Breivik benyttet anledningen til å drille spillere som ikke har fått så mye tid på parketten så langt i turneringen. Både Nøstvold, Linn J. Sulland og Randi Gustad.

SIKKER EN MOT EN: Norge fikk trent skikkelig på kontringer i overharvingen av Australia i VMs tredje kamp for de norske jentene. Camilla Thorsen satte fem baller i mål. Foto: AP/SCANPIX
SIKKER EN MOT EN: Norge fikk trent skikkelig på kontringer i overharvingen av Australia i VMs tredje kamp for de norske jentene. Camilla Thorsen satte fem baller i mål. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Skikkelig deilig å få tilbake en god følelse igjen, og ikke minst å score mange mål, sier kantspiller Camilla Thorsen til TV2.

Snapperen Gustad

Australierne hadde ingenting å stille opp med. Randi Gustad terroriserte dem med sitt aggressive og ballsøkende forvarsspill og satte dermed i gang tidlige angrep.

- Deilig å få løpt litt, men dette ble jo mer en treningsøkt enn en kamp, smiler Gustad til TV2 etter kampen.

Om den offensive formasjonen 5-1 som ble prøvd i perioder, forteller Gustad at den kan være et godt våpen mot kanonskytterne vi kommer til å møte senere i mesterskapet.

- Det kan være et mottrekk for å forstyrre skytternes rytme, og fungerte bra, sier Gustad.

Kampbildet etter hvilen var det samme, og Norge fortsatte å leke med Australia.

Da det gjensto ti minutter av kampen, hadde alle de norske utespillerne tegnet seg på scoringslista.

Isabel Blanco fikk ikke veldig mye spilletid, men var svært frisk da hun kom inn. Hun scoret fem mål på få minutter.

Differansen på 37 mål er tangering av Norges scoringsrekord. Den kom i en VM-kamp mot Uruguay i 2001 - da vant Norge 48-11.

I morgen har de norske jentene hviledag, og på fredag starter alvoret igjen. Da venter Slovenia.

Vi fulgte Norge - Australia direkte!

TOPPSCORER: Alle de norske utespillerne tegnet seg på scoringslista, mestscorende ble Byåsens Tonje Nøstvold med totalt ti mål fra både back og kant på høyresiden.