TIL TOPPS IGJEN: Johannes Thingnes Bø har vært helt umulig denne sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TIL TOPPS IGJEN: Johannes Thingnes Bø har vært helt umulig denne sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Tangerte Bjørndalen

Johannes Thingnes Bø tok sin 12. verdenscupseier for sesongen med torsdagens triumf på normaldistansen i Canada. Med det tangerte han Ole Einar Bjørndalen.

Stryningen skjøt fire perfekte serier på veien mot nok en seier. Han vant rennet 2.10,2 minutter foran lagkamerat Vetle Sjåstad Christiansen. Med ett bomskudd øynet Lars Helge Birkeland også pallen, men havnet akkurat utenfor og ble nummer fire.

- Det var et vanvittig bra løp. Jeg tok det som trening, sa Thingnes Bø smilende til NRK.

- Jeg prøvde å gjøre det enkelt og rolig, og jeg var heldig med ryggene jeg kunne gå etter. 20 treff i denne kulda … Det var et superløp, la han til.

To bak rekorden

Thingnes Bø har vunnet 12 av 16 verdenscuprenn i vinter. Av norske skiskyttere er det bare Bjørndalen som tidligere har klart å ta like mange seirer i løpet av en sesong. Rekorden tilhører til Frankrikes superstjerne Martin Fourcade, som hadde 14 triumfer i 2016/17.

Fourcade går ikke rennene i kanadiske Canmore. Han har gitt opp håpet om å ta sin åttende strake verdenscuptittel. Alt ligger an til at Thingnes Bø blir Norges første sammenlagtvinner i skiskyting siden storebror Tarjei Bø gjorde det i 2011.

Med feilfri skyting fikk Thingnes Bø stadig større luke for hver gang han var innom standplass. Han taklet den bitende kulda på en mesterlig måte.

Erlend Bjøntegaard hadde to bom på normaldistansen, mens Henrik L'Abée-Lund og Johannes Dale havnet langt ned på resultatlista etter henholdsvis fem og sju bomskudd.

Endringer

Torsdagens renn var kuttet ned fra 20 til 15 kilometer på grunn av sprengkulda som har herjet i Nord-Amerika den siste tiden. Straff per bom på standplass var også redusert fra ett minutt til 45 sekunder i tilleggstid.

Det var 15 minusgrader i Canmore torsdag. Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har minus 20 som kuldegrense. På grunn av de lave temperaturene er stafettene blitt framskyndet fra lørdag til fredag, mens sprinten går lørdag i stedet for søndag.

(NTB)