Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tangerte Dæhlie med et realt arbeidsløp

Vant sin 46. seier i verdenscupen

Ole Einar Bjørndalen fikk ikke noe gratis på sprinten i Ruhpolding lørdag. Men han vant sin 46. seier i verdenscupen og tangerte Bjørn Dæhlies rekord i antall seirer.

- Jeg følte at jeg ikke var så sterk i dag som på stafetten torsdag. Det gikk ikke direkte tungt for meg, men jeg måtte jobbe litt mer. Det var et typisk arbeidsløp, sa Ole Einar Bjørndalen til NTB etter at han hadde slått franske Raphael Poiree med 3,6 sekunder.

Bjørndalen var i teten hele veien. Han prikket ned alle skuddene på liggende og hadde en klar ledelse etter den første skytingen. På stående måtte han tåle en bom og ble forbigått av Poiree, men franskmannen var sjanseløs mot nordmannen på den siste sløyfen inn mot mål. Der gikk Bjørndalen nesten ti sekunder raskere enn Poiree, og det var mer enn godt nok til å sikre seieren.

Egil Gjelland og Lars Berger fulgte opp med fjerde- og femteplass, noe som gir nordmennene et fantastisk utgangspunkt før jaktstarten søndag.

- Det er klart jeg er kjempefornøyd med dette, selv om jeg gjerne skulle ha sett at Lars Berger hadde skutt en bom mindre. Men han er på rett vei og trenger nok noen løp til før det blir ordentlig bra, sa trener Roger Grubben til NTB.

På snitt

- Jeg hadde ni treff, og det er på snittet av det jeg har prestert i år. Derfor må jeg si meg fornøyd med skytingen. Det fungerte veldig bra for meg det meste, slo Bjørndalen fast overfor NTB.

Han sa han hadde litt flaks gjennom den siste svingen inn mot mål og fikk kjørt den maksimalt. Det var det som skulle til for å knekke Poiree og sikre norsk seier.

- Det er klart det er moro å tangere Bjørn Dæhlie i antall verdenscupseirer, sa Bjørndalen, men han la ikke veldig mye vekt på det. Søndag går han ut i teten på jaktstarten, og da kan han passere Dæhlie. Bjørndalen viser så stabil og god form i øyeblikket at han er storfavoritt også på avslutningsdistansen.

På stafetten torsdag skjøt han så å si prikkfritt og gjorde alle konkurrentene til statister i sporet. Han gikk bra på sprinten lørdag også, men likevel ikke med samme intensitet som på stafetten.

Kanonløp

- Jeg synes det gikk bra for meg på sprinten i dag også, men det var ikke så bra som på stafetten. Da gikk jeg et kanonløp, og det var ikke denne sprinten, sa en nøktern Ole Einar Bjørndalen til NTB.

Han tok ikke i bruk de nye superbindingene denne gangen heller.

- Nei, jeg brukte ikke dem i dag, og kommer ikke til å ta dem i bruk for alvor før skiene er gode nok, sa Bjørndalen etter premieutdelingen i Ruhpolding lørdag.

Med seier både i stafetten og på sprinten har han kunnet putte en del kroner på konto etter to konkurransedager i den tyske skiskyttermetropolen. Ved siden av 9000 euro (75.000 kroner) som er offisiell premiesum, får vinnerne i Ruhpolding også 2500 euro fra arrangøren i tillegg. Det er mange penger i skiskyttermiljøet.

Ved siden av Bjørndalen, Gjelland og Berger skal også Halvard Hanevold (nummer 19) og Stian Eckhoff (nummer 26) gå jaktstarten søndag.

Også Alexander Os (48. plass) og Frode Andresen(58. plass) får gå søndagens jaktstart. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media