Fotball-EM

Tangerte «uslåelig» rekord: - Kongen!

Med to mål for Frankrike sørget Karim Benzema for å avslutte måltørken siden 2015. Med to mål for Portugal derimot, sørget Cristiano Ronaldo for tangering av Ali Daeis rekord i antall mål i landslagssammenheng.

REKORD PÅ REKORD: Christiano Ronaldo tangerte rekorden til Ali Daei. Foto: AFP/NTB
REKORD PÅ REKORD: Christiano Ronaldo tangerte rekorden til Ali Daei. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Portugal - Frankrike, 2 - 2

Het temperatur da Portugal møtte Frankrike til storoppgjør i den siste kampen i gruppespill F.

ELLEVILT: Det ble en dramatisk avslutning på «dødens gruppe» da Frankrike, Tyskland og Portugal tok seg videre. Video: NTB Vis mer

Kveldens neste største navn ble likevel Karim Benzema, som med sin straffescoring rett før pause, scoret sitt første mål for Frankrike siden 2016. Og etter hvilen gjorde han det igjen. For etter en gjennombruddspasning fra Paul Pogba, økte han ledelsen for franskmennene med en stolpeskudd som så ut til å sende Portugal ut av mesterskapet.

Men den gang ei, for mannen som har til vane å sette rekorder. Gjorde nettopp det.

For på kveldens tredje straffe satte Ronaldo sitt landslagsmål nummer 109 og tangerte Ali Daeis rekord fra 2006. Ronaldo plasserte ballen rett inn i venstre hjørne, mens Lloris nok en gang kastet seg i motsatt retning.

Reaksjonene har haglet på sosiale medier til Ronaldos tangering av iranske Daeis rekord.

Blant dem som har tatt til sosiale medier er den spanske TV-personligheten Edu Aguirre, som også er kjent for å ha et nært forhold til den portugisiske legenden

- Han skaper noe ut av intet. Det som skjer nå kan være det samme. Han er kongen, skriver Aguirre på Twitter.

Han, med flere har reagert på sosiale medier etter Ronaldos fantastisk rekord.

Med uavgjort ligger Portugal på en tredjeplass og Frankrike på en førsteplass. Tyskland som spilte uavgjort mot Ungarn ligger på henholdsvis andre og fjerdeplass. Dermed er Ungarn ute.

Straffe ganger to

Etter at Ungarn tok ledelsen mot Tyskland tidlig i kampen fikk Portugal press på seg. Med fransk og ungarsk seier ville Portugal nemlig vært ute av EM.

Men så snudde lykken og energien for Portugal. For Cristiano Ronaldo scoret sitt 20. mål for det portugisiske landslaget på straffe, og ble dermed mestscorende spiller i mesterskapshistorien.

Straffen kom etter at Danilo ble liggende nede etter en knockout-neve fra Hugo Lloris. LIoris, som ble idømt gult kort, traff han både med knyttneven i tinningen, før han moste albuen inn i hodet til Danilo. Noe som også førte til at han fikk en ekkel nakkesleng og måtte av banen.

Pogba deiset inn i bakken etter et sammenstøt med Semedo. Og til hele Portugals store sjokk pekte dommeren på straffemerket. Noe VAR var enig i.

På fransk straffe satte Benzema sitt første mål for Frankrike siden 2016.

Dermed lå Frankrike på tabelltoppen med fem poeng før pause. Etterfulgt av Portugal og Ungarn med henholdsvis fire poeng hver.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer