Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiflygning i Planica

Tangerte verdensrekorden - men dømt for fall

Hoppet like langt som lagkameratens rekord.

REKORD: Gregor Schlierenzauer tangerte verdensrekorden, men måtte nedi med henda da han landet. Foto: Skjermdump NRK.
REKORD: Gregor Schlierenzauer tangerte verdensrekorden, men måtte nedi med henda da han landet. Foto: Skjermdump NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gregor Schlierenzauer fikk voldsom oppdrift under sitt kvalifiseringshopp i Planica torsdag formiddag.

Østerrikeren banket til i skiflygingsbakken, og svevde ned til 253,5 meter. Det er en tangering av Stefan Krafts verdensrekord.

- Det var utrolig. Jeg var heldig med forholdene, og det var bare å stå på. Det var vanskelig å lande skikkelig, men du verden så godt det var, sier Schlierenzauer om hoppet til NRK.

Dømt for fall

Når Schlierenzauer skulle sette nedslag måtte han imidlertid nedi med hendene, men klarte likevel å holde seg på beina. Dommerne ga hopperen stilkarakterer mellom 11 og 15 for svevet, og fire av fem dømte hoppet som fall. Kraft satte sin rekord for om lag ett år siden i Vikersund.

- Vi må vite hvorfor dommerne dømte som de gjorde før vi kan avgjøre om Schlierenzauers hopp er verdensrekordtangering og bakkerekord. De kan se ut som flertallet dømte for fall, men regelverket er ikke klart, sier NRKs hoppekspert Johann Remen Evensen i kanalens sending.

Tande slått ut

Etter monsterhoppet valgte juryen å sette ned farten to avsatser.

Johann André Forfang hoppet 241 meter i Planica. Det var dagens nest lengste hopp, men nordmannen ble bestemann i kvalifiseringen.

Daniel André Tande endte i andre enden av resultatlista. Han fikk problemer underveis i svevet og landet på 199,5 meter. Det betyr at nordmannen ikke får være med i fredagens renn.

Rennet blir sendt på NRK1. Skiflygingsfesten fortsetter i Planica fredag. Da er det individuell konkurranse, før det er laghopping lørdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!