Tangerte verstinginnsats i første hoppukerenn

Tom Hilde reddet bare litt av den norske hoppæren.

TANGERTE DET DÅRLIGSTE HOPPUKE-RESULTATET: Under Mika Kojonkoski har en norsk hopper aldri blitt dårligere enn nummer 10 i en hoppukerenn. I kveld ble Tom Hilde nummer 10 i åpningsrennet i Oberstdorf. 
Foto: Geir Olsen / Scanpix
TANGERTE DET DÅRLIGSTE HOPPUKE-RESULTATET: Under Mika Kojonkoski har en norsk hopper aldri blitt dårligere enn nummer 10 i en hoppukerenn. I kveld ble Tom Hilde nummer 10 i åpningsrennet i Oberstdorf. Foto: Geir Olsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ingen av de norske hopperne var blant favorittene i kveldens åpningsrenn i Hoppuka.

Tom Hildes 10. plass som beste resultat var nok likevel et godt stykke unna det landslagsledelsen hadde håpet på. Om Hilde hadde havnet én plass lenger ned på resultatlista ville det vært den verste norske hoppinnsatsen i et hoppukerenn under Mika Kojonkoski - som har vært Norges trener i ni år.

- Første omgang er ikke noe kjempehopp, og det andre var litt bedre. Men jeg kom på en tiendeplass, som jeg satte meg som mål før rennet, så da har jeg ikke lov til å være skuffet, sier Hilde til NTB.

NRKs hoppguru Arne Scheie virket lettere bekymret over at akkurat det skulle skje underveis i 2. omgangen i Oberstdorf. Men Hilde - som var nummer 12 etter 1. omgang - hoppet seg opp to plasser med et svev på 128 meter. Nest beste nordmann var Anders Bardal på 20. plass.

Østerrikske Thomas Morgenstern levde opp til favorittstempelet og vant rennet i utklassingsstil, 16,5 poeng foran finske Matti Hautamäki. Dermed har han også festet et solid grep rundt sammenlagttittelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer