Tangerte verstinginnsats i første hoppukerenn

Tom Hilde reddet bare litt av den norske hoppæren.

TANGERTE DET DÅRLIGSTE HOPPUKE-RESULTATET: Under Mika Kojonkoski har en norsk hopper aldri blitt dårligere enn nummer 10 i en hoppukerenn. I kveld ble Tom Hilde nummer 10 i åpningsrennet i Oberstdorf. 
Foto: Geir Olsen / Scanpix
TANGERTE DET DÅRLIGSTE HOPPUKE-RESULTATET: Under Mika Kojonkoski har en norsk hopper aldri blitt dårligere enn nummer 10 i en hoppukerenn. I kveld ble Tom Hilde nummer 10 i åpningsrennet i Oberstdorf. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ingen av de norske hopperne var blant favorittene i kveldens åpningsrenn i Hoppuka.

Tom Hildes 10. plass som beste resultat var nok likevel et godt stykke unna det landslagsledelsen hadde håpet på. Om Hilde hadde havnet én plass lenger ned på resultatlista ville det vært den verste norske hoppinnsatsen i et hoppukerenn under Mika Kojonkoski - som har vært Norges trener i ni år.

- Første omgang er ikke noe kjempehopp, og det andre var litt bedre. Men jeg kom på en tiendeplass, som jeg satte meg som mål før rennet, så da har jeg ikke lov til å være skuffet, sier Hilde til NTB.

NRKs hoppguru Arne Scheie virket lettere bekymret over at akkurat det skulle skje underveis i 2. omgangen i Oberstdorf. Men Hilde - som var nummer 12 etter 1. omgang - hoppet seg opp to plasser med et svev på 128 meter. Nest beste nordmann var Anders Bardal på 20. plass.

SUVEREN: Thomas Morgenstern knuste konkurrentene og vant med 16,5 poeng. Foto:  (AP Photo/Matthias Schrader)
SUVEREN: Thomas Morgenstern knuste konkurrentene og vant med 16,5 poeng. Foto: (AP Photo/Matthias Schrader) Vis mer

Østerrikske Thomas Morgenstern levde opp til favorittstempelet og vant rennet i utklassingsstil, 16,5 poeng foran finske Matti Hautamäki. Dermed har han også festet et solid grep rundt sammenlagttittelen.

Morgenstern ledet etter 1. omgang, foran tre landsmann. Det sier det meste om den østerrikske dominansen i hoppsporten.

- Vi gjør ikke noe annerledes enn dem. Men vi trenger mer selvtillit, sier sportssjef Clas Brede Bråthen i dagens papirutgave av Dagbladet.

Målsettingen for Norge i denne Hoppuka har vært å ha én mann med i topp tre-kampen, og ytterligere to blant de ti beste.

BESTE NORSKE: Tom Hilde på 10. plass. 
.

 


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BESTE NORSKE: Tom Hilde på 10. plass. . Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Den målsettingen ser allerede nå ut til å bli i tøffeste laget.

- Jeg synes dette er trist. Jeg står her og smiler, men er fryktelig skuffet. Det er to dårlige hopp. Ikke så mye annet å gjøre enn å prøve igjen, sier Anders Jacobsen til NTB.

Han kom på 23. plass, men lar seg likevel ikke stresse av at resultatene uteblir.

- Jeg har sagt til meg selv at jeg trener til VM. Men jeg har konkurranseinstinkt som alle andre og vil vinne hver gang jeg delta