Tangstad junior vant kongepokalen

Otto (18) gjorde som pappa Steffen.

Steffen Tangstad vant kongepokalen i boksing i 1979. Søndag kopierte sønnen Otto (18) bedriften på hjemmebane i Tønsberg.

I mellomvektsfinalen (75 kg) slo han AIK Lunds Glodi Enesto klart på poeng, men seieren kom ikke av seg selv.

- Jeg måtte virkelig kjempe. Det ble en tøff kamp, men heldigvis gikk det min vei, sa Otto Tangstad til NTB etter at mesterskapet var over.

- Det var ingen tvil om at Otto Tangstad fortjente kongepokalen. Han var et hav foran de andre. I finalen var han konge i ringen de tre første rundene. Han fikk det tyngre i den fjerde og siste runden og måtte ta en stående telling, men det kom ikke av at han var rystet, sa NM-dommeren Robert Walstad til NTB.

Under beltestedet

- Nei da, jeg var ikke rystet, men ble truffet av et knallhardt slag under beltestedet. Derfor var det greit at det ble en liten pause og en telling, sa Otto Tangstad selv til NTB.

- Kommer du til å følge i fotsporene til faren din?

- Det vet jeg ikke, men jeg kommer iallfall til å holde på med dette så lenge jeg synes det er gøy. Dessuten er det en voldsom inspirasjon å vinne kongepokalen. Det gir meg et dytt framover, sa den nybakte NM-vinneren, en av de yngste kongepokalvinnerne i norsk boksing noensinne.

NY TANGSTAD: Otto Tangstad (t.h.) slo Glodi Eneste i NM-finalen i mellomvekt i dag. Foto: knockout.no
NY TANGSTAD: Otto Tangstad (t.h.) slo Glodi Eneste i NM-finalen i mellomvekt i dag. Foto: knockout.no Vis mer

I slutten av måneden står norsk mesterskap for juniorer på programmet for kongepokalvinneren.

- Jeg kommer nok til å ta meg et par dager fri og nyte denne seieren, men så er det full fres med trening igjen, sa Otto Tangstad.
Stolt
Steffen Tangstad fulgte sønnens finalekamp ringside i Tønsberg.

- Jeg er veldig stolt, det skal jeg ikke legge skjul på, sa Steffen Tangstad til NTB søndag.

- Jeg følte nok at Otto hadde full kontroll i finalen, men det var hardt, og han ble dyktig sliten mot slutten, sa pappa Tangstad.

- Hva er Ottos styrke?

- Han er flink til å lese motstanderne sine. Dessuten har han trent hardt, akkurat som jeg gjorde. Det er ingen hemmeligheter bak denne suksessen, sa Tangstad senior til NTB.

Otto Tangstad debuterte i seniorsammenheng i NM i helgen, og det er temmelig oppsiktsvekkende at han skulle klare å vinne kongepokalen i sitt aller første seniormesterskap. Han er den tredje Tønsberg-bokseren som vinner kongepokalen, pappa Steffen og Terje Sveen er de to andre som har klart det.


Egner best
- Det var et høyere nivå over norgesmesterskapet i år enn i fjor. Særlig imponerte Otto Tangstad og Trondheim-bokseren Christian Kvatningen som fikk forbundspokalen. De hevet nivået på mesterskapet kraftig, mente Robert Walstad.

Ingrid Egner, fjorårets EM-bronsevinner, ble kvinnelig kongepokalvinner i Tønsberg. Hun vant en klar seier over Renate Medbye i finalen.

- Det gledelige på kvinnesiden er at det kommer en del ungjenter som holder unna for de mer etablerte kvinnebokserne våre. Dermed tyder alt på at hullet etter Cecilia Brækhus, som ble proff i fjor høst, er i ferd med å bli tettet, sa Robert Walstad til NTB.

Tangstad junior vant kongepokalen

Veteranen Kari Jensen la hanskene på hylla i fjor, i hvert fall i internasjonal sammenheng, men hun deltok i NM og vant forbundspokalen for kvinner.

(NTB)