Tangstad slått og bitt

CATTOLICA (Dagbladet): Steffen Tangstad skulle lage TV-reportasje for å selge Lukkøyes VM-kamp for 250 kroner per titt til det norske folk. På terassen utenfor Reggie Johnsons hotel endte det med vilt slagsmål og skandale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

IKKE MER, TAKK! Etter en real smell ønsket Steffen Tangstad seg tilbake til tida da han var fit-for-fight.

Av HANS ARNE VEDLOG

Og mens Lukkøye passet på mora si, og stoler og knyttnever fløy i alle retninger, ble Tangstad slått i hodet og bitt i handa. - Det var ikke sånn jeg hadde tenkt det, sier han til Dagbladet.

Tanken bak det som nå tegner til å bli tidenes hat-kamp på norske TV-skjermer var imidlertid farlig nok i seg sjøl. Steffen Tangstad ba nemlig Team Klemetsen om å dukke opp på tittelforsvarerens hotell uten at humørsjuke Reggie Johnson visste om det.

Og da det 13 mann sterke amerikanske laget satt og hygget seg ute i sola med dominobrikkene sine, kom Stavanger-familien opp gata.

Til pappa Big-Johns gitarspill og italiensk-spansk kjærlighetsang - med sauebjeller, norske flagg, koner, kjærester, tanter og onkler.

- Dette vil vi ikke være med på, hylte Johnson-klanens nestkommanderende Gregory Sanders. - Enten sees vi i ringen eller så reiser vi hjem.

- Kom igjen - jeg er ikke redd, kvitterte Lukkøye og fikk de sittende opp i stående.

- Ta en sang du, sa Steffen Tangstad.

Bye, bye Reggie

Snart 12 år etter VM-tapet for Michael Spinks i Las Vegas førte den enkle oppfordringen eks-mesteren nærmere et comeback enn han sjøl satte pris på. For sjøl om Lukkøye sa fornuftig nei - «da blir det bare bråk» - var faderen som vanlig ikke vanskelig å be. Og da Reggie Johnsen og fire bodyguards passerte Big-John på vei til resepsjonen og bort fra spetakkelet klimpret det rolig i den akkustiske kassa.

Og:

Da den sjølkomponerte teksten «Bye, bye, bye Reggie - Reggie goodbye» passerte leppene - så smalt det.

Steffen Tangstad sto veldig nær da den første knyttneven slo instrumentet ut av hendene til John Klemetsen. Og da gitaren var ødelagt, vendte Johnson-klanen seg mot regien. En god høyre sendte eks-mesteren bakover og ut av balanse. Deretter ble han bitt i handa.

Kaoset på terassen var totalt og veldig farlig. Det var gateslagsmål som du ser på film. Og Lille-John Klemetsen, som er Lukkøyes storebror, ble bitt av en amerikaner han også.

Mellom livredde tanter og onkler, enda flere svingslag, flyvendes baststoler og et hotellpersonale i pugilistisk sjokk.

Drapstrussler

KAOS: Spent stemning under innspillen av Tangstads reportasje.

Av HANS ARNE VEDLOG

- Where is that sonofabitch Steffen?, hylte Gregory Sanders. - I'll kill him - he set this up. Men Steffen Tangstad beholdt roen og hendene i lomma.

Og tenkte på TV-programmet du kanskje så i går kveld.

Reggie Johnson vendte alt sitt hat mot Lukkøye. Og også han skulle ta liv da Klemetsen-familien var i sikkerhet ute i gata og på vei hjem til sitt eget hotell:

- Fredag kan ikke mora di passe på deg lenger.
- Når jeg er ferdig med deg, må du bæres ut av ringen.

- Avtalen var å lage litt show for Steffens TV-program, sier Lukkøye. - Men vi skulle ikke gjøre narr av dem. For gjorde vi det, så visste jeg at det ville bli farlig. Og det ble det.

Enda farligere så det ut til å bli da Johnson-klanen fulgte etter Team Klemetsen som en gangster-mob gjennom gatene på vei til hotellet. Der ble situasjonen oppfattet som så truende at politiet ble tilkalt. Johnson-laget ble stoppet på fortauskanten og hadde fått det siste ordet.

Mens Klemetsens - nå med bare to gitarer - satt på takterassen og rekonstruerte bataljen.

Frykter mer bråk

- Jeg ville ikke blande meg inn - jeg måtte passe på mora mi, sier Lukkøye. - Derfor dro jeg henne vekk. Men hun svarte bare med å dytte meg vekk. Som om hun ville passe på meg.

- Mamma har vært ute for verre ting enn dette, sier Big-John. - Hun har tross alt vært gift med meg i 30 år. Men det som bekymrer meg nå er pressekonferansen i dag og veiinga i morgen.

- Her kan det bli mye mer bråk før vi går i ringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer