Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tangstad virker useriøs

Europamester i boksing Henriette Birkeland Kitel (29) kunne aldri tenkt seg å bli proff under Steffen Tangstad.

Steffen Tangstad ønsker seg kvinnelige boksere i proffstallen, og har tidligere uttalt at han ville tatt imot Birkeland Kitel med åpne armer om hun ønsket å prøve seg som proff. Men råskinnet fra Molde sier nei.

- Steffen Tangstad virker useriøs. Han bygger opp stallen sin rundt Pål Arne Fagernes. Jeg ville blitt skikkelig irritert om jeg ble sammenliknet med ham. Hadde han vært amatørbokser, ville han blitt kastet ut for lenge siden. Vold og doping er verdier som er langt fra hva jeg står for, sier Birkeland Kitel engasjert.

Profflivet frister

29-åringen begynte med kickboksing for 11 år siden, og konverterte til boksing for fem år siden. De første åra var det svært få kvinner som bokset. Men etter hvert har miljøet blitt større og nivået bedre. Birkeland Kitel har oppnådd VM-gull i kickboksing og to ganger EM-gull i boksing. Neste steg kan bli en tilværelse som proff, men ikke for enhver pris:

- Det frister å bli proff. Men da må jeg få et seriøst tilbud. Jeg vil heller slåss for Norge og for idrettsgleden. Jeg ønsker å fortsette bare på grunn av at jeg synes det er artig å vinne, ikke på grunn av penger og alt det rundt.

Hun synes det er synd at boksesporten av mange blir forbundet med villbasser som Mike Tyson, og nå i Norge Fagernes.

- For å si det sånn: Jeg kommer aldri til å bli en ny Tyson, verken når det gjelder kvalitet eller skandaler, ler hun.

Flere bør prøve

Hun mener det er stor forskjell på mennene og kvinnene som oppsøker sporten.

- I USA er det bakgårdsgutta som begynner med boksing. I Norge virker det som det er mange dørvakter, rørleggere og snekkere. Damene som begynner med boksing i Norge og Sverige, er derimot ofte høyt utdannet og har gode jobber. Det er store forskjeller, men vi driver med den samme sporten, sier Birkeland Kitel.

Hun mener at flere kvinner bør prøve seg i bokseringen:

- Vi som driver med kampsport, blir roligere og tryggere på oss selv. Vi lærer å kontrollere aggresjon og sinnsstemninger. Boksing er ikke bare fysisk, men også mye psykisk.

SLÅR HARDT: - Vi som driver med kampsport, blir roligere og tryggere på oss selv. Vi lærer å kontrollere aggresjon og sinnsstemninger. Boksing er ikke bare fysisk, men også mye psykisk, sier Norges beste kvinnelige bokser, Henriette Birkeland Kitel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media