Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tankeløs Nani lot United spille en time med ti mann

Da måtte de røde nøye seg med uavgjort.

UTVIST: Nani taklet gjennom Stilyan Petrov, og selv om hensiktene neppe var onde, var handlingen lite gjennomtenkt. Men Villa klarte ikke å utnytte overtallet.Foto: SCANPIX/AP/PA/Nick Potts
UTVIST: Nani taklet gjennom Stilyan Petrov, og selv om hensiktene neppe var onde, var handlingen lite gjennomtenkt. Men Villa klarte ikke å utnytte overtallet.Foto: SCANPIX/AP/PA/Nick Potts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Aston Villa - Manchester United 1-1.

Nani har vært formspilleren ved siden av Wayne Rooney for Manchester United i det siste, men i «ligacupfinale-generalprøven» mot Aston Villa i kveld havnet han i sentrum mest med negativt fortegn.

Portugiseren var riktignok mannen bak Uniteds utlikning, men ødela inntrykket da han unødvendig ga Peter Walton en avgjørelse å ta, da han hoppet med knottene inn mot Stilyan Petrov.

Walton valgte det røde, noe som kan forsvares, og United måtte avslutte med ti mann.

Det klarte de greit - men på en dag der Chelsea gikk på en smell mot Everton skulle de nok gjerne hatt elleve, og kjempet enda hardere om mer enn ett poeng.

Spesiell heading
Knappe tjue minutter var spilt da Aston Villa tok ledelsen på spesielt vis.

Stewart Downing slo et innlegg fra høyre som spratt vanskelig inne i feltet. Rafael fikk en fot på ballen, men han sendte den ikke lenger enn til Carlos Cuellar på elleve meter, som i en vakker bue headet ballen over Edwin van der Sar.

Hjemmelaget jublet for en tidlig ledelse, men måtte fort nullstille igjen.

For kort etter kom utlikningen.

Nani slo innlegget for United, og Ryan Giggs traff bare halvveis på volleyen fra bakre stolpe. Men Manchester-laget er i ferd med å sette en slags selvmål-rekord i Premier League, og selvfølgelig var et Villa-bein med på notene i dag også.

James Collins satte leggen på ballen, og sørget for det tiende selvmålet for United denne sesongen.

Unødvendig Nani
Etter en halvtime gjorde Nani oppgaven vanskeligere for lagkameraten.

Portugiseren, som har vært i et formoppsving den siste tida, hoppet inn mot Stilyan Petrov med knottene først, helt unødvendig.

Nani traff ballen før han traff ankelen til Petrov, men det røde kortet dommeren dro opp var i verste fall strengt, og aldri direkte feil.

United var redusert til ti mann, men virket ikke særlig svekket.

For i andreomgang slo de godt fra seg.

Ingen matchvinner
Wayne Rooney kunne gitt bortelaget ledelsen etter halvspilt omgang om skuddfoten hadde vært like fininnstilt som den har vært i det siste, men skjøt meteren over da han kom gjennom på skrått hold.

John Carew kom forøvrig inn for hjemmelaget i andre omgang, og var involvert i flere lovende angrep de første minuttene.

Carew gikk også overende i sekstenmeteren i duell med Jonny Evans like før slutt, men fikk ikke straffe til tross for at han så vidt ble holdt i armen.

Og det endte med det. Ashley Young la inn en søknad om et rødt kort av samme kaliber som Nanis da han kom sent inn i en takling like før slutt, men slapp unna.

Manchester Uniteds ene poeng er nok Alex Ferguson fornøyd med etter en time med en mann mindre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!