- Tanken på å legge opp har aldri slått meg

Neste sesong satser Northug beintøft på Tour de Ski - og Vasaloppet.

HAR SATT SEG TRE MÅL: Tour de Ski, Vasaloppet og femmila i Kollen er de prioriterte målene for Petter Northug i den kommende sesong. Her er han ute på treningstur på Sognefjellet tidligere i dag. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
HAR SATT SEG TRE MÅL: Tour de Ski, Vasaloppet og femmila i Kollen er de prioriterte målene for Petter Northug i den kommende sesong. Her er han ute på treningstur på Sognefjellet tidligere i dag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Petter Northug (25) prøver et eksperiment foran kommende sesong. Målene er Tour de Ski, Vasaloppet og femmila i Holmenkollen.

- Er det snakk om en eksperimentsesong?

- Jeg må gjøre noen forandringer. Jeg kan ikke trene like hardt i oktober, november og desember som jeg har pleid. Jeg må slippe opp tidligere for å være i form. Gjør jeg det så tror jeg at det er mulig å være i form fra 1. etappe i Tour de Ski, sa Northug da han møtte pressen på Sognefjellshytta onsdag.

Northug liker at Touren er utvidet fra åtte til ni etapper.

- Jeg synes det er bra at Touren blir lenger. For min del kunne det ha vært en to-tre etapper til.

De lange løpene Men den aller største forandringen han gjør kontra de siste sesongene skjer etter Tour de Ski. Northug har bestemt seg for å gå Vasaloppet. Og når han først har bestemt seg for å gjøre et forsøk på å slå langløpsspesialistene, så gjør han det skikkelig. Det krever totalt mellom 20 til 25 medhjelpere, der kanskje en fem-seks av dem blir løpere som skal hjelpe ham fram til en mulig seier.

- Det blir artig å prøve seg mot spesialistene og spennende å prøve noe nytt. Kanskje går jeg et langløp til før Vasaloppet også. Det er mulig at jeg stå over enkelte verdenscuprenn for å prioritere staketrening. Planen for kommende sesong er spikret, og jeg er sulten på å komme i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer