Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tanken på å legge opp har aldri slått meg

Neste sesong satser Northug beintøft på Tour de Ski - og Vasaloppet.

HAR SATT SEG TRE MÅL: Tour de Ski, Vasaloppet og femmila i Kollen er de prioriterte målene for Petter Northug i den kommende sesong. Her er han ute på treningstur på Sognefjellet tidligere i dag. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
HAR SATT SEG TRE MÅL: Tour de Ski, Vasaloppet og femmila i Kollen er de prioriterte målene for Petter Northug i den kommende sesong. Her er han ute på treningstur på Sognefjellet tidligere i dag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Petter Northug (25) prøver et eksperiment foran kommende sesong. Målene er Tour de Ski, Vasaloppet og femmila i Holmenkollen.

- Er det snakk om en eksperimentsesong?

- Jeg må gjøre noen forandringer. Jeg kan ikke trene like hardt i oktober, november og desember som jeg har pleid. Jeg må slippe opp tidligere for å være i form. Gjør jeg det så tror jeg at det er mulig å være i form fra 1. etappe i Tour de Ski, sa Northug da han møtte pressen på Sognefjellshytta onsdag.

Northug liker at Touren er utvidet fra åtte til ni etapper.

- Jeg synes det er bra at Touren blir lenger. For min del kunne det ha vært en to-tre etapper til.

De lange løpene Men den aller største forandringen han gjør kontra de siste sesongene skjer etter Tour de Ski. Northug har bestemt seg for å gå Vasaloppet. Og når han først har bestemt seg for å gjøre et forsøk på å slå langløpsspesialistene, så gjør han det skikkelig. Det krever totalt mellom 20 til 25 medhjelpere, der kanskje en fem-seks av dem blir løpere som skal hjelpe ham fram til en mulig seier.

- Det blir artig å prøve seg mot spesialistene og spennende å prøve noe nytt. Kanskje går jeg et langløp til før Vasaloppet også. Det er mulig at jeg stå over enkelte verdenscuprenn for å prioritere staketrening. Planen for kommende sesong er spikret, og jeg er sulten på å komme i gang.

Femmil Northug synes det er artig med sprint, men er ærlig på at han synes femmila og de lange løpene er det artigste. Derfor prøver han seg på en dobbel med femmil i Kollen helgen etter Vasaloppet selv om han vet at det kan slå begge veier.

- Femmila kan gi flashback til det som skjedde under VM. Samtidig som det gjør veldig vondt, er det noe jeg liker. Det kan bli vanskelig å kombinere Vasaloppet og femmila i Kollen, men jeg ønsker å prøve. Grunnen til at jeg gjør det slik, er for å skape meg ny motivasjon, sier Northug.

Vurdere ikke karrierestopp Northug slet med å komme i gang igjen etter sesongslutt, men sier at det ikke lå noen dramatikk bak det selv om pappa John Northug uttrykte bekymring for at sønnen kunne komme til å legge opp.

- Han begynner å bli gammel, det har han vært redd for i flere år. Men tanken om å legge opp har aldri slått meg. Det er en ting som gjelder, og det er ski i mange år til.

Northug erkjenner at kroppen var «pill råtten» i en periode, men det har den vært før på samme tid også, ifølge Norges kanskje heteste idrettsnavn.

- Jeg var i veldig råtten form, men det tar bare et par uker med trening før du er tilbake i normal treningsform igjen, sa Northug.

Fortsatt er det nesten seks måneder igjen til Tour de Ski starter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media