TOUREN GÅR VIDERE: Therese Johaug forholder seg til arrangørenes avgjørelse.
TOUREN GÅR VIDERE: Therese Johaug forholder seg til arrangørenes avgjørelse.Vis mer

- Tankene går til dem som er berørt

Men Therese Johaug må tenke på seg selv.

Følg dagens etapper i studio fra klokka 12.30.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Sent i går kveld kom nyheten om at seks russiske turister hadde omkommet i en dramatisk snøskuterulykke i Alpe Cermis, ikke langt fra stedet der Tour de Ski avgjøres i morgen.

Det er likevel bestemt at Tour de Ski går videre, som planlagt. Det betyr at kvinnenes klassiske fellesstart starter i henhold til planen kl. 12.30.

- Jeg forholder meg til det arrangørene bestemmer, og min mening oppi det hele har ingenting å si, sa Therese Johaug da hun ankom stadion i Lago di Tesereo i formiddag.

- Må gjøre jobben De norske løperne ble informert om ulykka under frokosten frokost i dag tidlig.

- Det er utrolig trist. Vi fikk høre i morges at en del var omkommet i bakken der vi skal gå i morgen. Stor medfølelse og omtake til dem det berører, sier Johaug.

Samtidig prøver hun å stenge det ute.

- Jeg er nødt til å gjøre min jobb og ha fokus på meg selv, men selvsagt går tankene også til dem som er berørt, sier Johaug, som ligger på tredjeplass i Tour de Ski før de to siste etappene.

- Ingen stor påvirkning Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som ligger på fjerdeplass i sammendraget, reagerer slik på nyheten:

- Vi fikk vite om det i dag morges. Men rennet går som planlagt, og man må bare forholde seg til det når arrangørene har bestemt at det skal være sånn. Så noen stor påvirkning tror jeg ikke det skal ha, sier hun til Dagbladet.

Langrennssjef Vidar Løfshus tror også løperne klarer å forholde seg profesjonelt.

- Det er tragisk, rett og slet forjævlig, når sånt skjer. Løperne er blitt informert etter hvert som de kom ned til frokost, men jeg tror ikke dette påvirker oppladninga til løpet, sier Løfshus.

- Min dypeste medfølelse Petter Northug leder herreklassen før fellesstarten i dag. Han uttrykker sin medfølelse gjennom sponsoren Bendit.

- Kondolerer til mine russiske venner i langrennsmiljøet, skriver Northug.

- Min dypeste medfølelse, fortsetter trønderen.

IKKE PÅVIRKET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er klar for skirenn.
IKKE PÅVIRKET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen er klar for skirenn. Vis mer