HELT: Marcus Rashford sikret Manchester United seieren på overtid og jublet på samme måte som Ole Gunnar Solskjær gjorde i Champions League-finalen i 1999. Foto: NTB Scanpix
HELT: Marcus Rashford sikret Manchester United seieren på overtid og jublet på samme måte som Ole Gunnar Solskjær gjorde i Champions League-finalen i 1999. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tankene gikk tilbake til Ferguson og Solskjær. Rashford (18) sendte United til himmels

To minutter på overtid mot Hull gjorde Marcus Rashford som Ole Gunnar Solskjær var kjent for under Alex Fergusons storhetstid og sikret tre poeng på overtid.

Hull - Manchester United 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Feiringen til Marcus Rashford var som en kopi av da Ole Gunnar Solskjær avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München i 1999. 18-åringen sklei langs gressmatta på knærne.

Også denne scoringen var en ekte goalgetterscoring fra kort hold. Også dette øyeblikket skjedde på overtid. Også denne gang stod det en taktisk ringrev på sidelinjen og jublet.

Manchester United slo Hull 1-0 etter Wayne Rooneys glimrende forarbeid og Rashfords «Solskjær-øyeblikk». Ni poeng på tre kamper har gitt José Mourinho en drømmestart i sin nye trenerjobb.

- Dette har vi sett før. Dette minner om hvordan Fergusons United ofte avgjorde kamper, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Overraskelseslaget

Man skal være temmelig nasjonalistisk for å kalle toppoppgjøret Manchester United og Hull en svensk-norsk spissduell mellom Zlatan Ibrahimovic og Adama Diomande, men faktum før kampen var likevel at den skandinaviske duoen har startet sesongen godt for to topplag.

VILLE SCENER: Så mye jublet Manchester United for tre poeng mot Hull. Foto: NTB Scanpix
VILLE SCENER: Så mye jublet Manchester United for tre poeng mot Hull. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag måtte minst et av lagene gå på årets første poengtap. Det så ut til å bli begge, men på overtid tok Wayne Rooney ansvar da han driblet seg fri langs høyrekanten og fant innbytter Marcus Rashford foran mål. 18-åringen viste den samme egenskapen som gjorde ham så populær i vår: Fra kort hold styrte han inn kampens eneste scoring to minutter på overtid.

- Dette var fantastisk! Det var min første bortekamp i år så jeg er utrolig glad for å få de tre poengene og å score vinnermålet i tillegg, sier Rashford i et intervju vist på TV 2.

Tankene gikk rett tilbake til Alex Fergusons storhetstid. Manchester Uniteds flyt og evne til å avgjøre i «Fergie-time» virker å være tilbake.

Diomande tirret Fellani

Manchester Uniteds stjernegalleri var store favoritter mot skadeplagede og kriserammede Hull, som ble lansert som en soleklar dumpekandidat før sesongstart.

I sesonginnledningen har imidlertid «The Tigers» minnet mer om fjoråretsugave av sensasjonslaget Leicester enn fjorårets utgave av fortapte Aston Villa. Også mot tittelutfordrer Manchester United viste Hull, til tross for en syltynn og juniorpreget benk, en imponerende slagkraft.

I FORM: Adama Diomande skapte trøbbel for Marouane Fellaini
og er i bra slag før Norges VM-kvalifiseringskamp mot Tyskland. Foto: NTB Scanpix
I FORM: Adama Diomande skapte trøbbel for Marouane Fellaini og er i bra slag før Norges VM-kvalifiseringskamp mot Tyskland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Manchester United slet med å spille ut Hull. Den største muligheten i 1. omgang fikk Wayne Rooney da Eldin Jakupovic ga retur, mens også Zlatan Ibrahimovic hadde et godt forsøk med hælsparket like før hvilen.

0-0 stod seg likevel til pause i en omgang hvor Robert Snodgrass representerte den største trusselen for Hull, men hvor også Diomande viste friske takter.

Nordmannen fremprovoserte blant annet et gult kort til Marouane Fellaini da han driblet seg forbi belgieren.

Avgjørelsen

Hull forsvarte seg med kløkt og kvalitet også i 2. omgang. José Mourinhos menn styrte spillet og presset på for scoringen som ville gi de røde djevlene årets tredje seier på tre forsøk.

Men Hull ga Manchester United langt mer kamp enn Bournemouth og Southampton takket være god organisering og heroisk forsvarspill. Mourinho kastet innpå Henrik Mkhitaryan og Marcus Rashford, men Jakupovic reddet det som Hull-forsvaret ikke stoppet.

To minutter på overtid kom imidlertid uttellingen. Rooney gjorde et glimrende forarbeid langs høyrekanten og fant innbytter Rashford foran mål. Unggutten styrte enkelt inn 1-0 fra tre meter og sikret seieren på overtid.