Tankevekker for håndballjentene

Tapte mot Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Halvannen måned før VM-åpningen fikk de norske håndballjentene stryk av Tyskland. – Prestasjonene er veldig variable, innrømmer assistenttrener Thorir Hergeirsson.

Møtet med Tyskland søndag var uten betydning for utfallet av 4-nasjonersturneringen i Paris. Den hadde de norske jentene allerede sikret seg seieren i – for andre året på rad. Ikke desto mindre var det surt å bokføre tap nummer to på en uke for seiersvante håndballjenter.

De norske håndballjentene fikk da heller ikke til noen stor kamp mot et robust og rutinert tysk lag. Ved pause ledet de norske jentene riktignok med ett mål – 14-13.

Jevnt var det også i hele andre omgang, og med et minutt igjen på klokka utliknet Tyskland til 23-23. Linn-Kristin Riegelhuth, som for øvrig gjorde en ny sterk landskamp, gjorde en sjelden feil og kastet bort den neste ballen.

Dermed fikk tyskerne sjansen til å avgjøre – og superveteranen Grit Jurack taket for tilbudet med to sekunder igjen å spille.

Effektiviteten sank

– Vi slet med å få tak på dem forsvarsmessig i første omgang. Samtidig ledet vi til pause mye takket være godt keeperspill av Katrine Lunde, sa assistenttrener Thorir Hergeirsson til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter kampen.

For å få skikk på forsvarsspillet i andre omgang forsøkte seg med Randi Gustad fremskutt i et offensivt 5-1-forsvar. Det ga tyskerne mer trøbbel med å bryte gjennom den norske forsvarsmuren.

Samtidig hadde de norske jentene minst liker store problemer offensivt søndag.

– Vi slet veldig angrepsmessig i perioder. Det ble gjort for mange feil, sa Hergeirsson.

Han måtte konstatere at den norske effektiviteten sank betraktelig i andre omgang. Det valgte assistenttreneren å se i sammenheng med at de norske jentene pådro seg uvanlig mange utvisninger. Totalt ble det åtte i tallet.

– Vi måtte spille mye i undertall, og det preget kampen, sa Hergeirsson, som likevel ikke vil legge skylda på det franske dommerparet.

Mange svar

Den norske landslagsledelsen har også brukt de seks kampene i Frankrike til å teste flere nye spillere og konstellasjoner foran VM.

– Det koster også litt. Laget er ikke topp samspilt enda, men vi skal få orden på det, sa Hergeirsson.

– Hva sitter dere igjen med av svar etter kampene i Frankrike?

– Vi svinger mye i prestasjonene i alle deler av spillet. Fra fenomenale til det hårreisende. Samtidig er det litt naturlig i den fasen vi er i nå, sa assistenttreneren.

– I de periodene det flyter for oss, ser det veldig lovende ut. Det gjelder bare å bli stabile, tilføyde han.

De neste dagene skal Hergeirsson og Breivik bruke til å se nærmere på kampene i Paris. Forhåpentlig gir det nye svar også med hensyn til uttak av VM-troppen.

(ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer