Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tankevekker for Wigene

Tapte på oppløpssiden i friidretts-NM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): Det var en skuffet Susanne Wigene som forlot første dag av friidretts-NM på Bislett fredag kveld. Ei drøy uke før EM i Göteborg fikk medaljehåpet en tankevekker.

Tjalve-jenta stilte på 1500 meter i NM, og dro hele løpet – helt til oppløpssiden. Der var hun sjanseløs i spurten mot Ragnhild Kvarberg, Norges EM-deltaker på den distansen.

– Jeg var langt fra pigg under løpet og hadde ikke noe å svare med i spurten. Det burde jeg hatt. Dette var ingen god opplevelse, fastslo en nedbrutt Susanne Wigene etter NM-nedturen.

I sitt livs form

Ragnhild Kvarberg var desto mer tilfreds, og kunne konstatere at hun er i bedre form enn noen gang idet de siste EM-forberedelsene tar til.

– Jeg løp taktisk, for her var det NM-tittelen det handlet om. Jeg er godt fornøyd, særlig med spurten, sa Kvarberg etter å ha tatt sin fjerde NM-seier på distansen, hvorav den tredje på rad.

Vinnertiden 4.15,80 var riktignok tre sekunder bak hennes personlige rekord fra i fjor, men den beste vinnertiden i NM siden 1995.

God EM-gjennomkjøring

TAPTE PÅ OPPLØPET: Ragnhild Kvarberg fra Vidar sikret gullet på 1.500 meter i friidretts-NM etter en voldsom sluttspurt mot 5.000 meter-spesialisten Susanne Wigene fra Tjalve. Foto: SCANPIX
TAPTE PÅ OPPLØPET: Ragnhild Kvarberg fra Vidar sikret gullet på 1.500 meter i friidretts-NM etter en voldsom sluttspurt mot 5.000 meter-spesialisten Susanne Wigene fra Tjalve. Foto: SCANPIX Vis mer

En annen EM-deltaker som viste god form var Fana-jenta Kirsten Melkevik Otterbu, som var i en klasse for seg på 10.000 meter og tok sin første NM-tittel på bane.

Sluttiden 34.36,10 var riktignok halvannet minutt bak hennes bestetid fra tidligere i år, men her gjaldt det bare å få en nyttig gjennomkjøring.

– Det fikk jeg, og alt føltes veldig bra. Hadde jeg satset skikkelig på dette løpet, tror jeg det ville gått under 33 minutter, sa Otterbu, som skal løpe maraton i EM.

Skuffet Douglas

En annen bergenser, Quincy Douglas, var desto mer skuffet. Riktignok sikret han seg en ny NM-tittel på spesialdistansen 400 meter, men klarte heller ikke denne gang å underskride EM-kravet.

– Dette var min siste sjanse til å få være med i et internasjonalt mesterskap etter 13 års satsing, så det føles både vemodig og surt, utbrøt Gular-løperen etter å ha blitt norsk mester på sluttiden 46,92, ni hundredeler foran Morten Sand fra Lillehammer.

Han satset på å klare EM-kravet alt i forsøket tidligere på dagen, men da ble tiden 46,96. EM-kravet er 46,75.

– Men det er klart at det er lite plaster på såret at vi stiller EM-lag på 4x400 meter stafett, sa Quincy Douglas da han fikk skuffelsen litt på avstand.

(ANB)