Tannløs VM-bronsevinner temmet av Tsjekkia

Nederland røk på 1-2-tap.

VANT: Tsjekkia vant sin EM-kvalifiseringskamp mot VM-bronsevinner Nederland. Foto: EPA/FILIP SINGER
VANT: Tsjekkia vant sin EM-kvalifiseringskamp mot VM-bronsevinner Nederland. Foto: EPA/FILIP SINGER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sommerens bronsevinnere fra VM vartet ikke opp med storspill på besøk hos Tsjekkia i EM-kvalifiseringen tirsdag. Det ble 1-2-tap for Guus Hiddinks menn.

Nederland hadde mest ballbesittelse og styrte mye av banespillet før pause mot Tsjekkia. Det førte dog ikke til at laget skapte mye framover. For uten Arjen Robben på banen virket det som om det var mye som ikke stemte for nederlenderne under ledelse av «ferske» Guus Hiddink.

Den tidligere Rosenborg-spilleren Borek Dockal fikk det imidlertid til å stemme godt, da han etter 22 minutter ga vertene ledelsen. 25-åringen dunket til fra 17 meter, via stolpen og i mål bak Jasper Cillessen.

At Stefan de Vrij utlignet for Nederland ti minutter ut i annen omgang så ut til å redde poeng, men på overtid fikset Vaclav Pilar ny tsjekkisk ledelse og med det seier i kvalifiseringsåpningen.

- Det er bittert å tape kamper på slutten. Taktikken var ikke problemet, det var individuelle feil på høyresiden. Når forsvaret gjør slike feil, kan man ikke skylde på spillestil, sa Hiddink etter kampen.

Sjansefattig Tsjekkias 1-0-scoring kom etter det som var én av to avslutninger på mål for tsjekkerne i førsteomgangen. Nederland kunne vise til en i samme kategori.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer