Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tannløse Norge snytt for seier

Åtte minutter før slutt headet Christian Steen inn det som burde vært seiersmålet i søndagens EM-kvalifiseringskamp mot Georgia på Åråsen. Men dommer Stuart Dougal vinket spillet videre, kampen endte 0-0 og Norge ble snytt for to viktige poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter kampen sa skotske Dougal at han ikke hadde sett at ballen hadde vært inne. Det samme var tilfellet med linjemannen.

- Folk som sto nærmere enn meg sa at ballen var klart inne. Surt å tenke på etterpå, det hadde vært gøy å bli matchvinner, sa en skuffet Christian Steen.

- Vi hadde et brukbart trykk på dem det siste kvarteret, og hadde fortjent å score på en av våre mange dødballsituasjoner. Men uflaks og dårlig timing ødela, fortsatte Steen som sammen med midtstopperkollega Frode Kippe hadde en relativt rolig ettermiddag på Åråsen.

Svak Carew

Det norske laget var unormalt tannløst. Pasningene traff sjelden medspillere, tilfeldighetene rådet på en humpete Åråsen-matte. Midtbanen fulgte sjelden opp framspillene til ensomme John Carew på topp. Vålerenga-spissen hadde i tillegg minimalt å by på i sin ensomme spissrolle.

- Det stemte ikke i dag. De få ballene som hadde retning mot meg, fikk jeg gjort lite med. Jeg hadde fått beskjed om å legge tilbake til folk som kom bakfra, men det var sjelden noen kom. En dårlig match av hele laget, mente Carew som virker totalt ute av form.

På midtbanen slet Martin Andresen, Alexander Aas og Eirik Bakke til ingen nytte. Vi så sjelden mer enn tre pasninger før ballen endte i beina på en motspiller eller utover sidelinjen. Norges farligste sjanser kom ofte etter lange innkast fra Aas.

- Jeg vet ikke helt hvorfor vi ikke fikk det til. Vi har likevel gode muligheter til å komme oss videre, selv om det var unødvendig å rote bort to poeng her, sa den nybakte Englands-proffen Eirik Bakke, som ser fram til en måneds sommerferie før avreise til Leeds i begynnelsen av juli.

God Skjeldestad

Norge burde vunnet, men var likevel heldige som ikke kom bakpå kort tid etter kampstart. Et ellers ultradefensivt Georgia produserte tre store sjanser i løpet av 90 minutter, men keeper Terje Skjeldestad fra Sogndal spilte glimrende. Han reddet alt og var Norges beste spiller.

- Det var farlig et par ganger. Plutselig kom det en alene mot meg allerede etter fem minutter, men jeg oppfattet situasjonen riktig og var kjapt ute. Skuddet traff meg i kroppen, forklarte Skjeldestad til NTB.

Georgias Givi Kvaratskhelija snek seg mellom Kippe og Jon Inge Høiland og var nær ved å score. Etter 17 minutters spill måtte en våken Skjeldestad rydde opp igjen, da Klimenti Tsitaisjvilij kom seg fri.

Foruten Steens heading, hadde Norge gode muligheter ved Carew, Andresen, Kippe og Jon Inge Høiland. Carew hadde den største, forøvrig hans eneste, da han skjøt over fra kort hold etter 15 minutters spill.

Tre minutter før slutt var Kippe nær ved å avgjøre med et knallh ardt skudd, men Georgias gode målvakt George Lomaja avverget såvidt.

(NTB)