Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tannløse Zlatan lover bot og bedring før returoppgjøret

Superstjernen er optimist.

NEDTUR: Svenskene holdt lenge, men måtte til slutt kapitulere da Cristiano Ronaldo headet hjemmelaget i ledelsen ewtter 81 minutter. Zlatan på sin side hadde lite å komme med i går. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
NEDTUR: Svenskene holdt lenge, men måtte til slutt kapitulere da Cristiano Ronaldo headet hjemmelaget i ledelsen ewtter 81 minutter. Zlatan på sin side hadde lite å komme med i går. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG Vis mer

(Dagbladet): Gårsdagens VM-kvalikkamp mellom Portugal og Sverige ble lansert som et oppgjør mellom to av fotballverdenens aller største stjerner, men i går var det bare én av dem som hadde dagen.

Mens Cristiano Ronaldo headet inn kampens eneste scoring, hadde Zlatan Ibrahimovic fint lite å by på på topp for gjestene. Selv følte han seg maktesløs.

- Defensivt var laget veldig bra. Selv jobbet jeg på de vanskelige ballene jeg fikk, men det var ikke stort annet jeg kunne gjøre. Portugal gjorde det vanskelig for oss, sier han i sin egen app, Zlatan Unplugged.

Hjemmefordel Og Zlatan har et poeng. Der Sverige før hvilen hang godt med, produserte de så og si ingenting etter pause, og virket ute av stand til å svare da Ronaldo satte inn vinnermålet drøye ti minutter før full tid. Zlatan hadde gjerne sett at de hadde klart å holde portugiserne til uavgjort i Lisboa.

- Vi hadde stått mye sterkere om vi hadde fått med oss uavgjort med tanke på hvordan kampen så ut. Men jeg synes det ser bra ut. Vi skal spille på hjemmebane og det er en klar fordel. Vi må bare gjøre det bedre offensivt.

Før kampen var det også mye snakk om Zlatans kne, men selv sier hovedpersonen at han ikke er plaget.

- Det kjennes bra. Ingen smerter. Nå gleder jeg meg bare til returkampen, sier han.

- Ærlig talt Ronaldo hadde med andre ord en langt bedre dag på jobben enn sin svenske rival, og etter kampen ble han naturlig nok spurt om duellen mellom de to - også med tanke på Ballon d'Or-kåringen i januar. Den interesserer visstnok ikke Real Madrid-stjernen nevneverdig.

- Ærlig talt - det er uinteressant om jeg vinner Ballon d'Or eller ikke. Det spiller ingen rolle. Det som motiverer meg er å hjelpe laget mitt, og i dag gjorde jeg det. Jeg håper jeg kan bidra også på tirsdag, sier Ronaldo til O Jogo.

- Jeg synes ikke man kan sammenligne oss. Dette var en kamp mellom Portugal og Sverige, ikke Ronaldo og Zlatan.

Returoppgjøret spilles på Friends Arena i Solna utenfor Stockholm på tirsdag.