Tannløst Liverpool totalslaktet av TV 2-ekspert etter Newcastle-tap

- Skremmende.

TOMÅLSSCORER: Georginio Wijnaldum senket Liverpool.
TOMÅLSSCORER: Georginio Wijnaldum senket Liverpool.Vis mer

• Newcastle - Liverpool 2-0

(Dagbladet): Etter to strake seiere i Premier League klarte ikke Liverpool å følge opp, og tapte mot Newcastle i dagens Premier League-oppgjør.

Faktisk ble de hakket for små mot et Newcastle som har slitt så langt denne sesongen. Det var først og fremst et selvmål som felte Liverpool - som ikke fikk sitt første skudd på mål før i det 89 (!) minutt.

TV 2-ekspert Alexander Schau var nådeløs i sin slakt etter kampen, og kalte det Liverpool-laget viste for «skremmende».

- Jeg blir nesten litt skuffet på Premier Leagues vegne. Vi sitter og ser et antatt topplag og det som har har vært et underpresterende Newcastle. Så får vi det første skuddet på mål etter 88 minutter. Kvalitetsmessig er dette så dårlig at jeg nesten tar det litt personlig. Så dårlig syntes jeg det var, sier Schau.

Og la til:

- Newcastle vant i dag, men en ting: Spiller de slik resten av sesongen kommer de til å rykke ned, var Schaus dom.

Sjansefattig Det var to lag som var helt jevnspilte de første 45 minuttene på St. James' Park. Og etter en trå innledning, noterte Liverpool seg for kampens første sjanse etter tjue minutter.

Det på et hjørnespark, som havnet inne hos Christian Benteke foran mål. Men den belgiske spissen feide ballen over mål.

Men Newcastle var til tider helt på høyde med Jürgen Klopps mannskap, og hadde selv muligheten til å ta kontroll i kampen. Det gjorde de også.

Selvmål For snaut 70 minutter var spilt, da Martin Skrtel satte ballen i eget nett. Fram til da var det Newcastle som styrte spillet. Da Liverpool ikke klarte å klarere et innlegg, fikk Georginio Wijnaldum avsluttet på mål. Den gikk via Skrtels kne og i mål.

Selv om det altså først og fremst var et selvmål som felte Liverpool, mener målscoreren selv at han skal krediteres målet.

- Nei, jeg tror ikke det var et selvmål, hevder imidlertid Newcastles Georginio Wijnaldum.

Overfor BBC utdyper Newcastle-spilleren.

Doblet - Noen ganger trenger du litt hell med deg når du scorer mål. Ved det første var det litt heldig at jeg beholdt ballen. Så skjøt jeg. Han (Skrtel) var borti den, men jeg mener det er mitt mål fordi jeg skjøt på mål, sier Wijnaldum.

Liverpool viste bedre takter mot de siste ti minuttene, og presset foran mål. Men bortsett fra en offside-scoring fra Alberto Moreno, fant ikke de røde nettmaskene.

Istedenfor utnyttet Newcastle sjansen når de først fikk den. Tre minutter på overtid satte Wijnaldum ballen i mål - iskaldt chippet over Simon Mignolet - til 2-0.