TANNLØST: En frustrert Sam Johnson bommer på åpent mål i oppgjøret mellom Vålerenga og Sarpsborg 08. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TANNLØST: En frustrert Sam Johnson bommer på åpent mål i oppgjøret mellom Vålerenga og Sarpsborg 08. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Vålerenga - Sarpsborg 08 0-0

Tannløst oppgjør da Vålerenga og Sarpsborg delte poengene

Det var ikke mye å rope hurra for da Vålerenga og Sarpsborg delte poengene i et målløst oppgjør i hovedstaden søndag.

Det ble en sjansefattig og relativt slapp kamp når det gjaldt underholdningsverdi. Ronny Deilas menn var litt for defensivt innstilt til å skape noe som helst før pause.

- Vi er bra defensivt, men må slippe oss litt mer løs på offensiven slo Vålerenga-stopperen Jonatan Tollås Nation fast overfor Eurosport i pausen.

Det ble litt bedre innsats framover umiddelbart etter sidebytte, men ettersom kampen nærmet seg slutten syntes lagene seg fornøyde med ett poeng hver.

Det var litt liv og røre på tribunen da Klanen sang for Daniel Fredheim Holm som hadde fått en plakett etter å ha rundet 300 kamper for Vålerenga. Veteranen spilte ikke på grunn av en skade.

Savnet

Sammen med midtbanespilleren Mohammed Abu var han savnet som en skapende kraft hos Vålerenga.

Det ble et par sjanser til hver av lagene mot slutten. Adam Larsen Kwarasey hindret baklengs tolv minutter før slutt da han så vidt fikk fingrene på Patrick Mortensens avslutning. Det var kampens største sjanse fram til da.

I det 82. minutt fant Magnus Lekven sin lagkamerat Sam Johnson på bakre stolpe, men headingen gikk i tverrliggeren og over.

Holdt nullen

- Vi holder nullen og det er bra. Defensivt er vi gode. Offensivt er vi for trege til å produsere noe som helst. Vi må ha litt mer trøkk offensivt, men vi var et samlet lag og det er jeg fornøyd med, sa Ronny Deila til Eurosport.

Hans kollega i Sarpsborg, Geir Bakke, var helt enig.

- Vi holder nullen. Vi får ta med oss det. Vi skulle gjerne ha passert Vålerenga på tabellen. Vi ble nok litt for forsiktige, men de klarte å dekke rommene og vi klarte ikke å utnytte de få overgangene vi fikk, slo Bakke fast.

Kampen ble også preget av en del smeller hos begge lag. Det medisinske personellet hadde en del å stri med underveis med lapping og sying av spillere.