Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tap for Carew

John Carews Valencia ble ydmyket av Roma. Alan Shearer noterte hat-trick for Newcastle. Dagbladet.no fulgte kampene!

Tabeller i Champions League!

Valencia har aldri tapt en Champions League-kamp hjemme på Mestalla. Men i dag var det bråstopp på den fantastiske hjemmestatistikken.

Det spanske laget tapte 3-0 mot Roma. For de som fulgte kampen på nært hold var det resultatet en stor gåte.

Dette var nemlig Valencias kamp - hvis en ser bort fra at fotball handler om å score mål. Valencia og John Carew skapte de fleste sjansene. Nordmannen var sist på flere av mulighetene, men mål ble det ikke verken på Carew eller noen andre i hvitt.

Istedet avgjorde Roma kampen på tolv supereffektive minutter. Og da romerne trengte det som mest slo Roma-yndlingen Francesco Totti til.

Totti nikket inn 1-0 etter et hjørnespark. Seks minutter seinere gjorde Totti alt rett i enden av en Roma-kontring. Dermed sto det 2-0 etter en halvtime som var dominert av Valencia.

Og det skulle bli verre. I det 36. minutt scoret Emerson alene med keeper Santiago Canizares. Denne gangen signerte Totti den målgivende pasningen.

I den andre kampen i denne gruppa spilte Ajax og Arsenal 0-0 i en skuffende forestilling. Dermed er Carew og co. på tredjeplass to runder før slutt. Arsenal og Ajax ligger ett poeng foran.

Arsenal-kaptein Patrick Vieira betegner nå gruppe B som en vidåpen affære.

- Det skal fortsatt spilles om seks poeng og det blir tøft - men vi skal være klare til neste kamp hjemme mot Roma, sier Vieira.

Han hadde selv en av kampens aller største sjanser, men er slett ikke misfornøyd med poengdeling i Amsterdam.

- Jeg mener det var en vanskelig kamp for begge lag, og uavgjort var bra for begge parter, sier Vieira til ITV.

André Bergdølmo måtte ta til takke med 90 minutter på Ajax-benken.

For Newcastle-fansen ble det en festkveld. Premier League-laget øyner nå muligheten til å ta seg videre i Champions League. Og grunnen til det heter Alan Shearer. Spissveteranen noterte like godt hat-trick i kveld. Alle tre målene kom i første omgang. Marko Babic reduserte for fjorårsfinalisten etter 73 minutters spill, men det var en fattig trøst for tyskerne som nå er ute av turneringen.

Newcastle bør helst vinne borte mot Inter om to uker.

- Vi gir ikke opp - det er helt sikkert. Vi skal prøve alt vi kan i Milano, sier Shearer til ITV2.

I Milano stoppet Inter Barcelonas fantastiske seiersrekke i Champions League. De spanske gigantene ble holdt til 0-0, men Barcelona er likevel klare for kvartfinalen.

SJOKKTAP:</B> John Carew og co. hadde ikke dagen i dag. Foto: EPA/Scanpix
MÅLKONGE:</B> Her stuper Alan Shearer fram og scorer 1-0 mot Leverkusen. Foto: REUTERS/Russell Boyce
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling