Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tap for god Grodås

KOBLENZ (Dagbladet): Schalke 04- VfB Stuttgart 1-2. Frode Grodås kunne ikke forhindre at hans nye klubb tapte i den første ordentlige testen foran Bundesliga-starten om to uker. Schalke er dermed slått ut av den tyske nyskapningen, den såkalte Ligacupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er de seks beste fra den forrige Bundesliga-sesongen som spiller om saftige premier. Selv for nederlaget i innledende får Schalke en halv million mark (ca. 2,2 millioner kroner).

Den norske landslagsmålvakten åpnet noe nervøst, men ble bedre og bedre utover i kampen. Det trengte Schalke. Stuttgart var nemlig overlegen, og Frode Grodås reddet sin nye klubb fra et braknederlag.

Treneren, den meget populære Huub Stevens, ba før kampen om at nordmannen tar kommandoen over Schalkes bakre rekker, som blant andre manglet rutinerte Olaf Thon.

Frode førstevalget

Og Frode Grodås gjorde som treneren sa, og ropte høylydt sine instrukser til medspillere - på tysk.

Schalke kjøpte tidligere i år Oliver Reck fra Werder Bremen, som erstatter for Jens Lehmann, som gikk til AC Milan. Men Reck er satt ut av spill etter at han skadet skulderen.

Etter sin alt i alt overbevisende opptreden i går synes Frode Grodås å være sikker som nummer en i Schalkes mål en stund framover.

  • Bayer Leverkusen slo fredag MSV Duisburg (med Thomas Gill i målet) 3-0. Stuttgart møter Kaiserslautern, og Leverkusen spiller mot Bayern München i semifinalen i den tyske Ligacupen kommende tirsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!