Sommer-OL: Tyskland - Norge

Tap. Går mot mareritt-motstand

Norge gikk på en ny smell mot Tyskland. Nå trenger laget hjelp for å unngå storfavoritt Danmark, men trener Christian Berge advarer.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020
Tyskland Tyskland
28 - 23
Norge Norge
Spillere

TOKYO (Dagbladet): Landslagstreneren ville helst ikke snakke om et eventuelt møte med danskene.

- Vi er ikke klare for kvartfinale ennå. Vi har satt oss selv i en ganske vanskelig situasjon. Vi har igjen en kamp mot Frankrike, så vi kan avgjøre det selv ennå, sier Berge til Dagbladet.

Med en kamp igjen ligger Norge på 4. plass i gruppa, den siste som gir kvartfinale. Med poeng mot Frankrike er Norge videre. Men hvis Brasil, som står med to poeng, slår Tyskland, kan Norge ryke ut på målforskjell.

- Ikke bra nok

Det norske laget fikk en blytung start på kampen, og lå tidlig under. Utover i 2. omgang var Norge kun ett mål bak, men mot slutten sa tyskerne farvel, og rykket fra.

Christian O'Sullivan var tydelig skuffet etter tapet.

- Det er ikke bra nok, rett og slett. Vi kommer veldig dårlig ut, og scorer veldig mye færre mål enn det vi pleier. Det ligger i angrepsspillet, det må vi raskt finne ut av hvis vi skal ta noen medaljer i dette mesterskapet, sier O'Sullivan til Dagbladet.

- Vi starter veldig bra i 2. omgang og da ser vi ut som den versjonen av oss selv som vi ønsker å være, men de gode periodene er dessverre litt for korte.

Også Norges håndballess, Sander Sagosen, var skuffet etter kampen.

- Det er kjedelig. Å tape håndballkamper, det liker vi ikke.

TAP: Norge tapte til slutt 28-23 mot Tyskland, og kan være avhengig av poeng mot Frankrike for å ta seg videre i OL. Video: Discovery+. Foto: Langsem. Vis mer

- Hva er det som går galt de første 15-20 minuttene?

- Vi blir hengende bak fra start, og kanskje litt grepet av stundens alvor, kanskje. Jeg vet ikke. Men en sånn start skal ikke vi være bekjent av, sier Sagosen til Dagbladet.

Går mot Danmark

Trolig blir Norge nummer fire i gruppa. I den andre gruppa herjer det danske laget, som trolig blir motstander.

- Det er ikke det vi hadde ønska. Vi ser på dem som den sterkeste motstanderen i gruppa, erkjenner strekspiller Magnus Gullerud.

- Bare vi får ballen i mål kan vi slå alle, vi, avslutter Sagosen i sitt intervju.

LEDER AN: Mikkel Hansen og Danmark har vunnet fem av fem oppgjør i Danmark. Det ser ut som de blir Norges motstander i kvartfinalen. Foto: NTB Scanpix
LEDER AN: Mikkel Hansen og Danmark har vunnet fem av fem oppgjør i Danmark. Det ser ut som de blir Norges motstander i kvartfinalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer