Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tap i Berntsen-debut

Fotballjentene tapte for Frankrike.

Bjarne Berntsen fikk ingen god start på jobben som kvinnelandslagstrener. Lørdag ble det 0-2-tap mot Frankrike.

Norge landslagsjenter klarte aldri å komme tilbake etter den franske sjokkåpningen. Marinette Pichon satte inn 0-1 bare fem minutter ut i kampen. Tre minutter senere sto det 0-2 etter at Corinne Diacre hadde vært frampå på et hjørnespark.

- Vi startet dessverre kampen ti minutter for sent, sier landslagstrener Bjarne Berntsen til NTB, og betegner den første scoringen som en kjempetabbe av det norske midtforsvaret.

- Jeg er alltid skuffet etter et tap, men jeg synes det er mye positivt i det norske laget. De står på og jobber hardt, så jeg ser positivt på fortsettelsen, sier Berntsen.

Tirsdag skal den tidligere Viking-treneren lede landslaget i et nytt treningsoppgjør mot Frankrike. Og da blir det flere forandringer på laget.

- Alle spillerne i troppen skal få spille en kamp fra start. Derfor blir det seks bytter i lagoppstillingen, sier Berntsen, som mener jentene har en god del å forbedre:

- Vi må være mye mer aggressive i det offensive spillet, og samtidig klare å være roligere i det nest siste trekket i angrep. Vi må også unngå store feil i forsvaret.

* Lørdagens tap var for øvrig Norges første mot Frankrike noensinne. I juni møtes lagene igjen i gruppespillet i EM.

(©NTB)