Tap i Mikel-comeback

Odd vant på Ullevaal.

(Dagbladet.no:) Lyn - Odd 1-2. John Obi Mikel var i dag tilbake i Lyn-drakt, for første gang siden 8. mai. Det nigerianske stortalentet viste tidvis at han ikke har mistet fotballfølelsen.

Han slo noen gode stikkpasninger og var dessuten tøff i duellene.

- Det var høy klasse over det han viste, spesielt i første omgang. Men det tar ikke lang tid før han holder en hel kamp, sier trener Henning Berg ifølge ANB.

Dette var derimot ikke nok for Lyn, som tapte sin første kamp siden FFK-kampen 24. juli.

Gode Lyn-sjanser

Lyn var klart best i 1. omgang, og hadde god kontroll på gjestene fra Skien. Hjemmelaget og Jo Tessem hadde flere gode sjanser og kunne ledet med et par mål til pause.

- Vi spilte glimrende og burde ha ledet 3-0, sier Henning Berg.

Odd-trener Arne Sandstø forklarer det slik:

- Vi fikk ikke flyttet beina raskt nok, og Lyn var klart best, sier han til NRK.

Tomasz Sokolowski sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare ni minutters spill. Sørensen slo inn fra høyresida og Soko klinte ballen i mål på halv volley.

Patrick Suffo utliknet derimot denne ledelsen etter 37 minutter. Odd hadde frispark fra rundt 30 meter, og spissen klinte til. Det som nesten ikke var en sjanse en gang endte med mål.

Keeper Ali Al-Habsi klønet det nemlig til. Skuddet var godt plassert i siden, men Al-Habsi burde likevel klart å dytte ballen til corner når avstanden var så lang. Frisparket gikk i stedet via hendene hans og i mål.

Odd-suksessen fortsetter

Også i starten av 2. omgang var Lyn best, men Odd kom gradvis mer og mer inn i kampen. Og litt over 20 minutter før slutt fyrte Somen A. Tchoyi av skuddet som sikret tre poeng til høstens store poengplukkere.

Han skrudde ballen rett i krysset fra over 25 meter.

- Etter at vi la om til 3-5-2 tok vi brodden av Lyns angrepsspill. Vi skapte noen gode kontringer, og vant fortjent, sier Sandstø.

Keijo Huusko var nær ved å utlikne noen minutter før slutt, men Rune A. Jarstein reddet headingen hans mesterlig.

Dermed klatret Odd helt opp i ryggen på Brann, som spiller borte mot Lillestrøm seinere i kveld.

DEPPET: John Obi Mikel var god, men skuffet over tapet etter kampen.
TOK LEDELSEN: Tomasz Sokolowski sendte Lyn i føringen, men Morten Fevang og Odd kom tilbake.