-  Tap ikke tema

Etter å ha blitt satt på benken mot Viking er Harald Martin Brattbakk tilbake på banen. Han er sikker på at RBK ikke går på en smell mot Sheriff Tiraspol.

-  Vi taper ikke denne kampen. Det skjer ikke, og det er heller ikke et tema for oss. Vi er videre etter kveldens kamp, sier Harald Martin Brattbakk skråsikkert til Dagbladet.

Etter en knepen 2- 1-seier hjemme i Trondheim sist onsdag mot Sheriff Tiraspol er Rosenborg sultne. De vil vise at de duger på gressmatta og samtidig sørge for videre avansement i mesterligaen. Harald Martin Brattbakk er tilbake etter at han ble satt på benken mot Viking på søndag. Spissveteranen lover å ta tak i kampen ved første mulighet for å sikre RBK videre i mesterligaen.

-  Skal ikke sløse

-  Får jeg en mulighet og det viser seg at den blir avgjørende, skal jeg ikke sløse den bort. Vi er et bedre lag og det skal vi vise på banen, forsikrer han.

Brattbakk og lagkameratene i Rosenborg er så tent på å gi det moldovske laget bank at nervøsiteten er borte.

-  Dette har vi vært gjennom mange ganger før, og derfor vet vi hva det dreier seg om. Det finnes ikke nervøsitet i spillergruppa, forklarer han.

Det at han fikk holde benken varm mot Viking har han taklet greit.

-  Det oppfører jeg meg profesjonelt til. Det er ikke noe problem nå, sier han.

Trener Ola By Rise henter også veteranen Christer Basma tilbake i startelleveren etter at også han ble satt på benken i søndagens kamp mot siddisene. Rosenborg-treneren satser nemlig knallhardt på rutinen mot Sheriff.

-  En av våre største styrker er rutinen vi har fra slike oppgjør, og den må vi ta vare på, sier Ola By Rise.

-  Høyt og hurtig

Brattbakk og lagkameratene er tilfreds med forholdene i Moldova. Da Dagbladet snakker med gutta har de allerede spist to måltider uten problemer.

-   Positivt overrasket er jeg over forholdene her. Vi trenger ikke ha med egen mat. Bare det lover godt foran kampen, sier Brattbakk og ler.

Samtidig er det en utskeielse som blir gjentatt i Rosenborg-leiren i forkant av matchen.

-  En fast kjerne tyr til kortspill. Det er den største utskeielsen på denne turen. Frode Johnsen og Christer Basma er de som spiller mest. Jeg selv har med meg bøker og blader, røper Brattbakk. Og lesestoffet til Brattbakk kan godt kobles til fotball.

-  Jeg leser mest om luftfart og fly. Du skjønner jeg vil fly høyt og hurtig. Og det må gjerne skje i kampen mot Sheriff, humrer Brattbakk.  Sannsynlig lag: Espen Johnsen - Christer Basma, Vidar Riseth, Erik Hoftun, Mikael Dorsin - Roar Strand, Ørjan Berg, Fredrik Winsnes - Jan Gunnar Solli, Frode Johnsen, Harald Martin Brattbakk.

TILBAKE PÅ LAGET: Harald Martin Brattbakk er spillesugen og kampklar. - Vi taper ikke denne kampen, sier han til Dagbladet.