Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tap koster Svennis jobben

Tyrkia-sjef Senol Günes tror han kan frata Sven-Göran Eriksson jobben. Samtidig raser engelsk media mot en tyrkisk spion på trening.

Tyrkia leder gruppa to poeng foran England før de to lagene møtes på Stadium of Light i Sunderland i morgen. Taper England, vil Tyrkia få et fem poengs forsprang, og i praksis ha avgjort gruppa halvveis. Da kan det bli vanskelig for Svennis å fortsette som landslagssjef, tror Senol Günes.

- Tap i Sunderland kan bety en avgjørelse om framtida hans etter kampen. Alle landslagstrenere kjenner prisen for fiasko og dårlige resultater. Jeg respekterer Eriksson, men jeg vet akkurat hvilken situasjon han er i. England er fortsatt et veldig mektig land i fotballsammenheng og forventningene er høye, sier Günes ifølge The Sun.

Ingen nåde

Tyrkias landslagssjef vil selvsagt ikke vise kollegen noen nåde når han sender sine menn ut på banen i morgen.

- Alt jeg er interessert i er å ta tre poeng. Det kan være dumt for Eriksson, men det er det ikke mye jeg kan gjøre noe med, sier han.

Günes er ikke imponert over det England har vist så langt i kvalifiseringen. Han mener de tre poengene Svennis fikk med seg fra Slovakia var ufortjente, og at uavgjort mot Makedonia var et sjokk.

- Det engelske laget klarte ikke å levere det spillet som folket venter av dem i de to kampene. Men jeg anser ikke England som et dårlig lag, og jeg venter at det blir en tøff kamp på onsdag, sier Günes til nyhetsbyrået Reuters.

- Tyrkisk spion

Samtidig hisser de engelske avisene seg i dag opp over det de hevder var en spion fra det tyrkiske fotballforbundet som snek seg inn på gårsdagens trening med videokamera. Media fikk ikke være tilstede, men tyrkeren skal ha kommet seg med sammen med en gruppe spesielt inviterte gjester som fikk følge treningen, skriver Daily Mirror.

Dermed mener avisa at Sven-Göran Erikssons hemmeligheter er avslørt. Dersom tyrkerne ikke hadde batteri i kameraet, ramser Daily Mirror for sikkerhets skyld opp hemmelighetene: Nicky Butt erstatter Kieron Dyer på midtbanen, Steven Gerrard skyves ut på venstresiden, mens Paul Scholes får spille angrep sammen med Liverpool-duoen Michael Owen og Emile Heskey.

Kanskje det er bitterheten over å bli utestengt fra trening som er tyngst å svelge for engelske pressefolk? Temperaturen er i alle fall på topp før skjebnekampen i Sunderland i morgen kveld.

TAR KONTROLL: Sven-Göran Eriksson har gradvis tatt mer og mer styring over de engelske landslagstreningene, fortalte Sol Campbell i et intervju i går. Dersom Svennis vil beholde jobben, bør Tyrkia slås i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling