Tap og adjø

BERGEN (Dagbladet): Thorstein Helstad åpnet festen med et mål etter 52 sekunder, men Brann-avskjeden med over 18000 tilskuere på tribunen ble bare trist.

Både Helstad og tilrettelegger Raymond Kvisvik har spilt sin siste kamp for Brann og er klare for avreise til Østerrike og Austria Wien.

Ikke varm i trøya

- Det er litt vemodig å reise fra Brann og Bergen etter fem år, og det er veldig kjedelig å tape en kamp som denne. Vi hadde bøttevis med sjanser, men de teller lite når de ikke blir omsatt i mål, sier Helstad.

Han klarte å brenne ei straffe på stillingen 1-2 i kampens 58. minutt. Da skapte Brann en rekke store sjanser.

- Jeg spurte Raymond om han ville ta straffa, man han sa han ikke var varm nok, sier Helstad og trekker på smilebåndet.

- Jeg hadde smerter i kneet etter et langskudd tidligere i kampen, og mente det var best at Thorstein tok straffa, forklarer Kvisvik.

Helstad erkjenner at det ble en dårlig levert straffe, som Brynes målvakt Knut Lillebakk reddet enkelt.

- Ikke syndebukker

Kvisvik og Helstad kastet trøyene sine til sine trofaste supportere etter kampen.

- Jeg må erkjenne at det er litt leit å forlate denne skuta nå, men jeg tror ikke vi vil bli husket som syndebukker. Jeg tror Brann har et mannskap som vil klare seg godt i år. To nye spillere er på vei inn i klubben. De kan bli svært gode, sier Kvisvik.

TUNG AVSKJED: Thorstein Helstad og Raymond Kvisvik (med rastafletter) tok en trist avskjed med Brann og bergenserne 16. mai.