Tap og krise

Liverpools opptur etter borteseieren mot Auxerre i europacupen forsvant i Birmingham i går - det ble nytt tap og fortsatt krise.

Liverpool har bare tatt ni av 21 mulige poeng i serien etter nyttår. Det holder ikke for de røde. Sjuendeplassen på tabellen og fem poeng bak byrival Everton er tung kost for John Arne Riise og resten av spillerne. Manager Gerard Houllier nekter å kaste inn håndkleet.

- Selv etter tapet mot Birmingham har vi ikke gitt opp kampen om en Champions League-plass, sier han til klubbens hjemmeside.

Det er fjerdeplassen i Premier League Houllier sikter til. Der ligger Chelsea med 48 poeng, det samme har Everton.

Ikke over

- Det er ikke over ennå, sier Houllier. - Det er ti kamper og 30 poeng å spille om, og vi vet hva vi har å gjøre.

I går så det ikke slik ut. Med Michael Owen på benken var det et utrolig tafatt Liverpool som entret St. Andrews. Rett nok burde Danny Murphy hatt straffespark etter åtte minutter, da han ble felt bakfra av Stephen Clemence. Samme Clemence sendte i stedet hjemmelaget i føringen med en heading fra sju meter etter 34 minutter.

Før kampen advarte manager Houllier spillerne sine om at de ikke hadde råd til å tape, på ei årstid da Liverpool vanligvis gjør det veldig bra.

Men i sin iver etter å utlikne, og med Michael Owen endelig på banen, scoret Clinton Morrison og sendte hjemmepublikum til himmels. Og Birmingham godt over nedrykksstreken.

13 minutter før slutt sendte Danny Murphy av gårde en langpasning som Michael Owen trillet forbi keeper. Men til tross for stort press, skapte Liverpool knapt nok en eneste sjanse.

Ingen unnskyldninger

- Vi har ingen unnskyldninger for nederlaget, sier Danny Murphy. - Birmingham kjempet best, og vi spilte bare ikke bra nok.

Midtbanespilleren sier at han ble tatt bakfra i første omgang, men legger til at hvis Liverpool hadde vunnet kampen, hadde man ikke kastet bort tid med å bekymre seg om dommeren.

Manager Houllier har altså ikke gitt opp håpet om å skaffe Liverpool en Champions League-plass neste år, men i motsetning til Murphy hadde han en unnskyldning for tapet i lomma.

- Vi manglet noen spillere, og vi hadde en tøff kamp sist torsdag i Frankrike, sier Gerard Houllier. - Kanskje det sammen med reisa hadde en effekt på spillet vårt. John Arne Riise hadde ingen målsjanser i kampen, og var like tafatt som resten av spillerne. Liverpools neste kamp i Premier League er mot Bolton på Anfield 8. mars.

FAKTA

Premier League

Birmingham- Liverpool 2- 1 (1- 0)

B: Clemence (34), Morrison (68). L: Owen (77).

T: 29449

LEDERMÅLET: Birminghams Stephen Clemence feirer, Djimi Traore og Liverpool fortviler.