- Tap og vinn med samme sinn? Det er speidermentalitet

Emil svarer Ulvang. Kan ta revansje på Bjørndalen kl. 11.30.

• Følg sprinten i Hochfilzen direkte i Skiskyting-studio klokka 11.30

(Dagbladet): Åpningshelga i skiskytternes verdenscup i Östersund sist helg endte med dobbelt norsk seier i alle de tre herreløpene.

Først vant Emil Hegle Svendsen to ganger foran Ole Einar Bjørndalen, så byttet de plass i søndagens jaktstart. Etterpå kalte Hegle Svendsen (25) veteran Bjørndalen (36) for «feig», siden han lot Emil gjøre mesteparten av jobben i sporet.

Slikt blir det rabalder av, og Emil har fått både kjeft og støtte i ettertid.

- Det er mange som har støttet meg. Og det er selvfølgelig mange som synes jeg har vært en dust. Folk kaller meg jo for en bortskjemt drittunge, og det er jeg jo, sa Hegle Svendsen til TV 2 Sporten i går.

Han svarte også på kritikken fra FIS-topp og tidligere langrennsstjerne Vegard Ulvang, som kritiserte Hegle Svendsen i et intervju med VG tidligere i uka, der han kalte oppførselen til den unge skiskytteren for «ille».

Men Hegle Svendsen er ikke enig med Ulvang i selve premisset for kritikken:

- Han sa at idrettens grunnprinsipp er å tape og vinne med samme sin. Den kjøper ikke jeg, for å si det sånn. Det er speidermentalitet, spør du meg, sier Hegle Svendsen og flirer.

I dag får Emil muligheten til å ta revansje på Ole Einar Bjørndalen i løypa og på standplass. Guttas 10 kilometer sprint i Hochfilzen starter klokka 11.30.

I tillegg til disse to, stiller også Frode Andresen, Alexander Os, Tarjei Bø og Lars Berger til start for Norge.

• Følg rennet på live.dagbladet.no/skiskyting