Tap på fiendens bane

MÜNCHEN (Dagbladet): München 1860-Borussia Dortmund 1-0. Vidar Riseth har rett i at «Løvene» fra München er langt bedre enn det plasseringen på Bundesliga-tabellen tilsier. Og Jan Derek Sørensen har rett i at det for hans del kan bli inn og ut av Dortmund-laget.

I går kveld fikk han være med i en time, før Dortmund-trener Matthias Sammer byttet ham ut. For dette var ikke Sørensens kveld i iskulda med lett snøvær på Münchens Olympiastadion. Kanskje var han preget av stundens alvor på en stadion som lenge så ut til å bli hans hjemmebane. Han fikk ingenting til i sammenlikning med knallpremieren i Dortmund sist helg.

Kjenner ikke meg

- Dette var min første bortekamp og jeg sliter med at jeg ikke kjenner laget, og laget kjenner ikke meg, sier Derek til Dagbladet etter nederlaget på Olympiastadion.

Noen av de mest iherdige 1860-tilhengerne pep da han kom ut på banen i følge med landsmann Riseth. Ikke alle 1860-fans hadde glemt kaoset rundt hans underskrifter i fjor høst. Men de var så få i i kulda at de knapt kunne skremme en ekstrønder. Og de registrerte knapt at Sørensen gikk.

For denne kvelden lyktes ganske enkelt ikke Jan Derek Sørensen med flankespillet han er kjent og fryktet for. De gangene han prøvde seg, ble han pakket inn av 1860s Uwe Ehlers, som fulgte ham som en skygge. Noen støtte fra sine overbetalte lagkamerater bakover på banen fikk han heller ikke.

- Jeg har hatt mageproblemer det siste døgnet. Uten at jeg vil skylde på at det er grunnen til min noe bleke innsats, sier Derek.

På forhånd ble det spekulert på om Dortmund-trener Sammer ville spare Derek for å unngå å terge 1860-fans.

Men feighet er verken Sammers eller Sørensens stil.

Om Sørensen og Dortmund skuffet stort, sto derimot Riseth som en klippe de få gangene han ble satt på prøve, som da han avverget en opplagt Dortmund-scoring et par minutter ut i andre omgang. Han er anvendelig til det meste på et München-lag som skal bli å regne med framover.

Straffescoring

Dette var det nærmeste Dortmund var scoring. Tre minutter seinere ble 1860s Daniel Bierofka lagt i bakken av LarsRicken. Thomas Hässler satte straffesparket uten sjanse for Jens Lehmann i Dortmund-målet.

I første omgang var det ikke så mye som skjedde rundt nordmennene. 1860 dominerte, noe som førte til at Riseth hadde rolige 45 minutter, mens Sørensen ikke fikk baller å jobbe med og ble pakket inn av Ehlers. Det mest underholdende var at «Løvene» pådro seg tre gule kort i løpet av to minutter i slutten av omgangen.

Kjedelig var det derimot lenge for mine tsjekkiske kolleger som hadde kommet i et stort antall til München for å se på Tomas Kosicky (21), som Dortmund betalte Sparta Praha over 100 millioner kroner for - det dyreste innkjøpet i Bundesligaens historie.

Myggen i studio

Litt blidere ble de et kvarter ut i andre omgang da det tsjekkiske supertalentet med tilnavnet «Baby» kom inn i stedet for Sørensen. Men Dortmund ble ikke bedre av den grunn. Løvene fra München var nærere 2- 0.

Triveligst var vinterkvelden for en opplagt Erik Mykland som var gjest i oppvarmet studio hos fjernsynselskapet Premiere, som sender Bundesliga-spillene live i Tyskland. Der fortalte Myggen om hvordan han kommer seg etter brokkoperasjonen.

VANSKELIG: Jan Derek Sørensen spilte fra start i vinterkulda. Men etter en time ble lynvingen byttet ut - og Borussia Dortmund måtte reise hjem med tap i kofferten.