Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taper 500 000 på rekordflause

Trine Hattestad og klubbleder Bjørn Bergh truer med å saksøke Idrettsforbundet etter klusset med dopingkontrollen som gjorde at hun mistet verdensrekorden. - De har gjort en kjempetabbe og snakker bare pissprat, sier Bergh.

Friidrettsforbundet jobber fortsatt febrilsk for å snu det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) beslutning om å frata Trine v-rekorden. IAAF mener regelverket ble brutt da Trine først ble dopingtestet dagen etter at hun kastet 68.19 meter i Bergen 28. juli i fjor.

Friidrettsforbundet har nå sendt saken til vurdering i IAAFs voldgiftspanel.

- Det er minimal sjanse for å få saken gjennom, sier Minerva-leder Bjørn Bergh.

Dagbladet har snakket med flere personer med tette kontakter inn mot IAAF-systemet. De er enige med Trines klubbleder.

Krever betaling

- Trine taper rundt 500 000 kroner på dette, sier Bergh, som fører forhandlinger på vegne av Trine med private sponsorer.

Hun mister både v-rekordbonus fra Creditreform og høyere utbetalinger fra utstyrsleverandøren Asics.

- Noen må betale, sier Bergh.

Sjøl prøver Trine å tenke minst mulig på saken. Hun fokuserer på OL-forberedelsene, men bekrefter overfor Dagbladet at saken ikke er avsluttet før tapet er erstattet:

- Det er det som er meningen, ja, sier hun.

Klandrer NIF

Bergh tviler ikke på hvem som bør punge ut:

- Norges Idrettsforbund.

- Hvorfor?

- Når det er snakk om sanksjoner, da stikker de fram nesen med en gang. Men hvem har hørt fra Kjell Kran, Ivar Egeberg og Rune Andersen (henholdsvis idrettspresidenten, generalsekretæren og leder for antidopingavdelingen, red.anm) denne gangen. Ingen, sier Bergh.

- Egentlig føler jeg at jeg har rekorden allerede, sier Trine, som sesongdebuterer i Florø 8. juni.

Men formelt står uansett greske Mirelia Manjani-Tzelilis 67,09 som v-rekord.

Bortforklaringer?

Bergh mener NIF prøver å tie ansvaret i hjel med bevisst tøvprat.

- Vi omtaler oss som verdensmestrer i dopingarbeid. Det blir for dumt å snakke om tolkninger når vi har holdt på med dette i 20 år.

Bergh krever at NIF innrømmer feilen, tar ansvaret og gjør opp for seg:

- Jeg forventer at de kler av seg buksa og gjør det de skal gjøre. Ellers er det bare å rive huden av dem.

- Og om de ikke gjør det?

- Da går vi videre med saken.

- Rune Andersen synes det er merkelig at Bergh nå retter skytset mot NIF-systemet.

- Vi hadde et møte, og Bergh burde sagt det han nå sier der også. Vi ble enige om å prøve å vinne fram med våre synspunkter mot IAAF. Derfor har jeg ikke lyst til å gå inn på saken når den er under behandling, sier han.

FOKUS PÅ OL: Trine Hattestad prøver å tenke minst mulig på saken. Hun fokuserer på OL-forberedelsene, men bekrefter at saken ikke er avsluttet før tapet er erstattet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling