Taper 500000 i dag

Allerede i går kveld var nesten alle billettene til de 4718 sitteplassene på Nadderud stadion utsolgt. Stabæk-ledelsen tror de kunne tatt imot det dobbelte med en større stadion. - Vi taper nok en halving på den dårlige kapasiteten, sier Stabæk-formann Erik Loe.

En halving er i Stabæk-sammenheng det samme som 500000 norske kroner. Det er mye penger sjøl for de driftige reklamegutta i Bærum.

- Med skikkelige fasiliteter kunne vi helt sikkert hatt 10000 mennesker mot RBK i en åpningskamp, mener Loe.

Det blir et trist hypotetisk regnestykke. Med 5000 ekstra billetter til en 100-lapp i snitt, hadde det gitt en halv million ekstra i klubbkassa.

Åpner svingene

Stabæk har nemlig gitt opp å selge vanlige ståplass-billetter i svingene. Vil du se RBK-stjernene fra de lavt doserte ståplassene bak løpebanen, koster det 30 kroner. Da får du også en halv liter brus og ei pølse i lompe med på kjøpet.

- Vi vil ikke surmule. Når man tenker på hvor mye penger vi taper på slike storkamper, kan man bare legge seg ned og grine. I stedet ønsker vi å se det positive i det, og legger derfor ut dette sving-tilbudet som nærmest er gratis til dem som ønsker det, sier Loe.

Venter på Fornebu

Stabæk venter fortsatt på å kunne starte byggingen av sin nye stadion på Fornebu. Finansieringen er klar. Tomten er regulert, men fortsatt har ikke Oslo kommune avgjort om de vil selge.

- Uff ja. Den prosessen går altfor sakte, sier formann Loe.

Uansett blir det kamp på Nadderud i dag klokka 16.00, med offisiell av åpning 2000-sesongen av fotballpresident Per Ravn Omdal.