Taper aldri i Molde

Roger Helland har aldri tapt på Molde stadion. Ikke rart bergenseren med fortid i Brann og Lillestrøm ble matchvinner da Fredrikstad endelig vant i Tippeligaen.

MOLDE (Dagbladet): En finsk silkefot (Tero Koskela) og en frekk bergenser som ikke scorer ofte, var oppskriften på den første seieren i toppdivisjonen siden september 1984 for Fredrikstad FK (mot Kongsvinger).

- Det er ikke verre å vinne i Molde enn andre steder, sier Roger Helland.

- Jeg rakk å rive meg løs fra en midtstopper, og det var enkelt å styre inn det harde innlegget. Det var helt tydelig at hele laget trodde på scoring i Molde. Når den først kom, vokste vi med oppgaven, sier matchvinneren.

Skaderammet

Hellands betydning for FFK kom klart til uttrykk da han måtte forlate banen med lyskestrekk seks minutter før slutt. Fram til kampslutt produserte Molde fire store målsjanser mot et FFK-forsvar i full oppløsning. Skadene i FFK har særlig gått ut over midtstopperne. Tor Trondsens hodeskade er bare en del av problemet. I går spilte både Roger Helland og midtstopperkollega Jørgen Pettersen med strekkskader.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Molde- Fredrikstad 0- 1 (0- 1). Mål: 0- 1 Roger Helland (26). Dommer: Kjetil Sælen, Arna Bjørnar. Gult kort: Marcus Andreasson, Magne Hoseth, Molde, Roger Risholt, Tero Koskela, Fredrikstad.Tilskuere: 4920.

Fotballens vesen

FFK må tilbake til 7. februar for å finne sin siste seier. Trener Knut Torbjørn Eggen snakker om en seier med deilig smak.

- Det var psykologisk viktig å vinne en fotballkamp igjen. Vi har levert gode prestasjoner uten å få belønning for strevet. Nå fikk vi litt i pose og sekk, særlig ut fra det som skjedde i 2. omgang. Slik er fotballens vesen, sier Knut Torbjørn Eggen.

Deilig smak

Eggen junior mener forskjellen på 1. divisjon og Tippeligaen særlig ligger på det taktiske og mentale plan.

- Vi må tilpasse oss et nivå hvor det er en tøffere terskel for å score mål. Vi har møtt de tre lagene jeg antar tar medaljene i år (LSK, RBK og Molde), og har fått en klar pekepinn om at vi er inne på et høyere nivå. De tre poengene i dag var derfor ekstra deilige, sier Eggen junior.

Og målet er klart:

- Vi skal etablere oss. Ikke bli dårligere enn nummer 11.

ENDELIG: Fredrikstad vant i Molde, klubbens første seier i toppserien på nesten 20 år. Her blir matchvinner Roger Helland hyllet på Molde stadion.