Taper aldri når Johnson scorer

Scoret det andre. Skrøt på seg det første.

(Dagbladet.no): Watford - Everton 0-3:

Andrew Johnson er av de mest pålitelige måljegerne på balløya. Som måljegere flest skyr han lite innenfor motstandernes straffefelt.

Mot Watford stjal han til og med æren for scoring fra en lagkamerat.

Første omgang var halvspilt da Richard Lee glapp et langskudd fra Tim Cahill. Johnson og Manuel Fernandes var begge framme på returen.

Johnson strakk armene i været, jublet som om scoringen var hans, men tv-bildene viste at den innleide portugiseren nok var målscorer.

Johnson var ikke nær ballen.

Tosifra

Men Everton-fansen tilgir ham gjerne den lille bløffen.

HYSJET PÅ FANSEN: Watford-fansen mente Andrew Johnson filmet seg til straffespark. Scoringen ga svar på tiltale. FOTO: SCANPIX
HYSJET PÅ FANSEN: Watford-fansen mente Andrew Johnson filmet seg til straffespark. Scoringen ga svar på tiltale. FOTO: SCANPIX Vis mer

Bare minuttet etter ledermålet var det ingen tvil om hvem som var sist på ballen. Johnson gikk i bakken i duell med Adrian Mariappa og Jay DeMerit. Straffen tok han sjøl, knallhardt midt i mål - hans tiende ligamål denne sesongen.

Og når Johnson scorer taper aldri de blåhvite.

Everton har vunnet seks av ni ligakamper der Johnson har scoret, tre har gitt poendeling, mens ikke en eneste har endt med tap.

Den eneste gangen Johnson har gått av banen uten poeng etter scoring i Everton-drakta var etter FA-cupmageplasket mot Blackburn i januar.

Den tidligere Crystal Palace-spilleren er dermed godt igang med nedbetalingen av overgangssummen på drøyt 100 millioner kroner.

God Priskin

Seieren på Vicarage Road kunne gjerne vært større. Spesielt før pause var det veldig tydlig hvorfor Everton kjemper om en plass i Europa neste sesong, og Watford er tabelljumbo.

Den største sjansen falt til Cahill. Helt alene på ti meter, midt foran mål, lobbet han over både keeper og tverrligger. Reprisen kom sekunder før pause. Johnson stjal ballen fra DeMerit, spilte til Beattie, som sleivet ballen langt opp på tribunen fra fem meter!

Watford overtok noe i 2. omgang. Malky Mackays heading ble slått til corner av Tim Howard, mens innbytter Tamas Priskin hadde tre gode forsøk.

På overtid skrudde Leon Osman 3-0 i vinkelen.

DEBATT: Kvalifiserer Everton seg for europacup?

HYSJET PÅ FANSEN: Watford-fansen mente Andrew Johnson filmet seg til straffespark. Scoringen ga svar på tiltale.