NEDRYKKSTRUET: Hamburger SVs Rafael van der Vaart deler litt frustrasjon med målstanga etter den første playoffkampen mot Greuther Fürt. I dag kan klubben rykke ned fra Bundesligaen for første gang. Foto: EPA / CHRISTIAN CHARISIUS / NTB Scanpix
NEDRYKKSTRUET: Hamburger SVs Rafael van der Vaart deler litt frustrasjon med målstanga etter den første playoffkampen mot Greuther Fürt. I dag kan klubben rykke ned fra Bundesligaen for første gang. Foto: EPA / CHRISTIAN CHARISIUS / NTB ScanpixVis mer

Taper de kampen kan 250 mennesker miste jobben

Alt står på spill for Skjelbreds klubb.

(Dagbladet): Bundesligalaget Hamburger SV spiller i ettermiddag sin skjebnekamp.

Taper de mot Greuther Fürt rykker de ned fra øverste nivå.

Da vil 18. mai 2014 bli stående som et svært mørkt kapittel i klubbens historiebøker.

Lagene møttes til første playoff-kamp torsdag. Da endte det 0-0, og dermed er alt åpent før det skjebnesvangre returoppgjøret i dag.

250 kan miste jobben For Hamburger SV har vært i Bundesligaen siden serien startet opp i 1963 - og de har vært det eneste laget som har holdt seg på øverste nivå siden.

Klubben, som er en av Tysklands mest populære, hadde forrige sesong det åttende-beste publikumsgjennomsnittet i Europa.

Laget som tapte de fem siste seriekampene sine, risikerer å tape rundt 450 millioner kroner om de rykker ned, skriver tyske Bild.

I tillegg kan 250 mennesker stå i fare for å miste jobben, som en del av den store kuttingen som må til om klubben rykker ned.

Hamburger SV har tapt de siste ni bortekampene, og har derfor ikke statistikken fra den siste tiden med seg når de besøker Trolli Arena.

Skjelbreds skjebne uavklart Per Ciljan Skjelbred gikk til den tyske klubben fra Rosenborg i 2011, men har den siste sesongen vært på utlån til Hertha Berlin.

Hva som skjer med Skjelbred om klubben rykker ned er ikke avklart.

USIKKERT:  Hva som skjer med Per Cilja Skjelbred om klubben rykker ned, er uvisst. Nordmannen har vært på utlån til Hertha Berlin denne sesongen - og har lyst til å bli i hovedstadsklubben. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix
USIKKERT: Hva som skjer med Per Cilja Skjelbred om klubben rykker ned, er uvisst. Nordmannen har vært på utlån til Hertha Berlin denne sesongen - og har lyst til å bli i hovedstadsklubben. Foto: AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / NTB Scanpix Vis mer

Berlin-klubben har uttalt at de ønsker å beholde nordmannen - og Skjelbred fortalte til Dagbladet i påska at han ønsker å bli i den tyske hovedstaden.

- Jeg har ikke peiling på hva som skjer til sommeren. Jeg tilhører Hamburg, men de ligger i nedrykksstriden. Uansett om de holder seg eller ikke, håper jeg det ordner seg en avtale slik at jeg blir i Berlin, sa tysklandsproffen i påska.

Skjelbreds rådgiver sier de ønsker at nordmannen skal spille på et så høyt nivå som mulig.

Plassering avgjørende - Vi er kontinuerlig i dialog med både Hertha og Hamburg, og vi jobber selvfølgelig for at Per skal spille på høyest mulig nivå, med best mulige betingelser og i en klubb hvor han trives, skriver Skjelbreds rådgiver Jan Ludvigsen i en e-post til Dagbladet. 

Han legger ikke skjul på at Hamburgs plassering i ligasystemet neste år har mye å si for den videre dialogen.

- Pers prestasjoner denne sesongen har gjort ham ønsket av veldig mange klubber, men han er fortsatt under kontrakt med HSV. Til syvende og sist er det følgelig de som bestemmer om han skal selges eller beholdes. Vi er i tett kontakt med klubbene, opplyser Ludvigsen.

I DIALOG: Skjelbreds rådgiver, Jan Ludvigsen legger ikke skjul på at Hamburgs plassering i ligasystemet neste år har mye å si for den videre dialogen. Foto: Privat
I DIALOG: Skjelbreds rådgiver, Jan Ludvigsen legger ikke skjul på at Hamburgs plassering i ligasystemet neste år har mye å si for den videre dialogen. Foto: Privat Vis mer