Ole Gunnar Solskjær i trøbbel etter hjemmetap

Taper han i Southampton vil det være jobben hans vi snakker om

Når Manchester United taper hjemme for Crystal Palace er det ingen nåde. Det er for dårlig.

UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United evnet ikke å håndtere bortespeasialisten Crystal Palace. Det ble tap på overtid. Og selv om mye ved United var helt ok, er det altfor dårlig. Nå må Manchester United vinne neste bortekamp for at manageren skal få arbeidsro. Foto: Andrew Yates/Reuters
UNDER PRESS: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United evnet ikke å håndtere bortespeasialisten Crystal Palace. Det ble tap på overtid. Og selv om mye ved United var helt ok, er det altfor dårlig. Nå må Manchester United vinne neste bortekamp for at manageren skal få arbeidsro. Foto: Andrew Yates/ReutersVis mer
  • Manchester United-Crystal Palace 1–2 (0–1)

BORTESPESIALISTEN CRYSTAL PALACE var en snubletråd for Manchester United. Ole Gunnar Solskjærs mannskap gikk rett på trynet. Og når store klubber taper for de langt mindre på hjemmebane, er det ikke alle dommerfeilene i Manchester Uniteds disfavør det blir satt to streker under.

Det er resultatet.

Og Manchester Uniteds mangler.

AT MANCHESTER UNITEDS maskin virker bedre enn i fjor hjelper ikke stort når laget ennå ikke har knekt koden på å bryte ned lavtliggende og ekstremt kompakte motstandere. Er du en av Ole Gunnar Solskjærs mange kritikere er det våren 2019 du først og fremst tenker på.

Da alt som hadde vært bra helt plutselig ble helt elendig.

DET VAR IKKE bånn mot Crystal Palace. Det var ikke tendenser fra alt som holdt Ole Gunnar Solskjær mannskap utenfor topp fire for noen måneder siden. Så galt var det ikke. Men når det er sagt, det var ikke godt nok heller.

Og det er det som ikke er godt nok blodhundene vil fråtse i.

FOR VELDIG MANGE spiller det (nesten) ingen rolle hva Ole Gunnar Solskjær gjør eller hvordan Manchester United opptrer så lenge de ikke vinner kampene. Selv ett poeng mot Crystal Palace ville ikke vært nok. Det kreves mer. Det er sånn bransjen er. Det blir feil uansett. Det er alltid noe å sette fingeren på.

De største klubbene vil alltid ha større fokus og bli gått nøyere etter i sømmene enn andre.

Managerne i de største klubbene – og Manchester United omtales ofte verdens største fotballklubb – vil være under lupen 24/7.

Derfor gis det ingen nåde for en Palace-utvisning som aldri ble dømt, et straffespark Manchester United ikke fikk eller et straffespark som gikk på innsida av stanga og ut.

MISFORNØYDE: Manchester United tapte 1-2 på overtid for Crystal Palace. Dette hadde supporterne å si om kampen. Reporter og video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Er du manager i Manchester United må du vinne slike kamper med stil og fotballfaglig troverdighet.

I hvert fall i kjølvannet av det som skjedde sist veldig mye gikk galt, i Wolverhampton for bare fem dager siden.

HADDE WESLEY MORAES, Aston Villas nye spiss, brukt en setning eller to på å diskutere hvem som skulle ta straffespark med lagkaptein Jack Grealish, ville det sikkert blitt noen overskrifter i avisenes utgaver i West Midlands. Går Callum Wilson bort til Joshua King og spør om han er klar for å skyte ballen i mål fra merket neste gang Bournemouth blir idømt et straffespark, blir det nok nevnt i Bournemouth Daily Echo også. Men det blir ikke oppslag og krigsoverskrifter i alle landets tabloider, det blir ikke det store samtaleemnet i TV-studioene, det varer ikke i dager og det kommer i hvert fall ikke til å koke i sosiale medier.

Det gjør det når Paul Pogba brenner et straffespark mange mener Marcus Rashford burde tatt.

Det gjør det når Ole Gunnar Solskjær avslører at Manchester United faktisk har to straffeskytere.

DE FLESTE LAG har en utpekt straffeskytter, men ikke alle. Aston Villa har også to straffeskyttere (sier midtstopper Björn Engels til Sky Sports News), men det er det ingen som bryr seg om. Derfor er det ingen som kritiserer Villa-manager Dean Smith for det. Ingen som påstår at det er anarki i Birmingham-klubben. Men Ole Gunnar Solskjær latterliggjøres og henges ut til tørk.

Fordi det følger jobben.

Han er manager i Manchester United.

It's business, not personal.

ETTER NITTI MINUTTER mot Crystal Palace hadde Ole Gunnar Solskjær en ålreit sesongstart i beltet. Da kampen var ferdig var den plutselig blitt ganske middels. Og har ikke Manchester United sju poeng når de har vært i Southampton i neste serierunde, vil den være dårlig.

Skjer det vil ikke overskriftene handle om hva nordmannen må gjøre for å snu skuta.

Men om hvor lenge han får beholde jobben.