Taper millioner på fiaskovåren

Lillestrøms katastrofevår betyr en inntektssvikt på flere millioner kroner.

(Dagbladet.no): Den etterlengtede seieren over Aalesund hjemme på Åråsen søndag ga Lillestrøm en ørliten opptur på banen. Men selv om laget skulle reise seg og kjempe på øvre halvdel i høst, kommer klubben til å merke nedturen i regnskapene.

- Flere millioner

Ikke bare må LSK ut med en sluttpakke i millionklassen til ekstrener Tom Nordlie, sviktende TV-inntekter og tilskuertall betyr at daglig leder Frank Grønlund allerede nå regner med en millionsmell.

- Vi venter en kraftig inntektssvikt allerede nå. Det dreier seg om flere millioner kroner - om det blir tre millioner eller fem vet vi ikke ennå, sier Grønlund til Dagbladet.

I fjor var Lillestrøm det tippeligalaget som var oftest på TV. I år er de langt nede på lista. Det utgjør en stor økonomisk forskjell.

Publikum svikter

- TV-oppsettet avgjøres en måned på forhånd, og vi er ikke satt opp etter pausen heller, så der rekker vi nok ikke å ta igjen så mye, sier direktøren.

Nedturen på banen har også gjort at publikum har begynt å holde seg unna Åråsen. Fortsatt ligger snittet (9096) omtrent akkurat som budsjettert (9000), men fra en god start har ikke utviklingen vært bra.

TAPER MILLIONER: Lillestrøm fikk en etterlengtet opptur mot Aalesund i siste kamp før EM-pausen, men fiaskovåren koster millioner av kroner for klubben på Åråsen. Foto: Lise Åserud/Scanpix
TAPER MILLIONER: Lillestrøm fikk en etterlengtet opptur mot Aalesund i siste kamp før EM-pausen, men fiaskovåren koster millioner av kroner for klubben på Åråsen. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer

- Tilskuertallet har falt i takt med nedturen, så det var viktig for oss å vinne sist. Det er tvilsomt om vi klarer snittet vi har budsjettert med om vi fortsetter å ligge i bånn, sier LSK-lederen.

Har ikke overgangsmidler

Svikten i inntekter kommer ikke til å bety noe for eventuelle spillerkjøp.

Klubben har ikke penger.

- Vi har ikke midler til å styrke stallen, så spillerkjøp avhenger uansett av at investorer kommer inn.

• Grønlund og Sportslig Utvalg i klubben har i dag møter om klubbens trenerplaner. Erland Johnsen og Frode Grodås tok midlertidig over styringen av laget fram til sommerpausen, men nå skal resten av sesongen planlegges.- Vi må ha ting på plass i løpet av ei uke, sier Grønlund til Dagbladet.

Taper millioner på fiaskovåren
<B>LEDER BUNNLAG:</B> Daglig leder i LSK, Frank Grønlund, sier klubben vil tape flere millioner kroner på sviktende publikumsinteresse og mindre tv-inntekter.