TRENGER HJELP: De danske pigene depper etter tapet mot Serbia på tirsdag. I kveld må de selv slå Norge mens Frankrike slår Serbia om de skal gå til semifinalen. Foto: ANDREJ ISAKOVIC, AFP / NTB SCANPIX
TRENGER HJELP: De danske pigene depper etter tapet mot Serbia på tirsdag. I kveld må de selv slå Norge mens Frankrike slår Serbia om de skal gå til semifinalen. Foto: ANDREJ ISAKOVIC, AFP / NTB SCANPIXVis mer

«Taper Norge med vilje mot Danmark?»

Syltynt dansk håp.


• Følg Norge - Danmark i vårt livestudio kl. 20.10!

(Dagbladet): Håndballjentene er allerede klare for semifinalen i EM som gruppevinner. Men bak Norge kjemper tre land om den andre semifinaleplassen i gruppa.

• Serbia blir nummer to med uavgjort eller seier mot Frankrike i kveld.

• Frankrike går videre med seier - men bare hvis Danmark ikke slår Norge.

• Danmark må slå Norge - og samtidig må Frankrike slå Serbia. Da går danskene videre på grunn av seier i innbyrdes oppgjør mot Frankrike.

I danske medier skrives det om hvordan i all verden Danmark skal slå Norge i en mesterskapskamp for første gang på ti år.

Ber om nabovennlighet Sporten.dk er aller mest håpefulle. De håper rett og slett at Norge vil tape med vilje. Argumentet er at når Norge kan velge hvem de vil ha med seg til semifinalen, er det en anledning til å bli kvitt det som på forhånd var antatt som den sterkeste konkurrenten: Frankrike.

«Norge bestemmer selv om de vil spille 100 prosent for å slå Danmark og få de franske forhåndsfavorittene med videre, eller om de vil vise litt nabovennlighet og gi Danmark gunstige muligheter for en seier og en semifinalebillett og samtidig sende Frankrike ut i mørket», skriver det danske sportsnettstedet.

REVANSJELYST: Norge har tapt to ganger mot Danmark i oppkjøringen. Her under firenasjonersturneringen i Haukelandshallen. Foto: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX
REVANSJELYST: Norge har tapt to ganger mot Danmark i oppkjøringen. Her under firenasjonersturneringen i Haukelandshallen. Foto: MARIT HOMMEDAL / NTB SCANPIX Vis mer

Mot denne teorien taler blant annet at Norge valset over Frankrike og vant med 11 mål på mandag. Danmark har Norge derimot tapt to treningskamper mot i høst, og med mange års rivalisering friskt i minne, er det grunn til å vente et visst revansjesug blant de norske spillerne i kveld.

Ekstrabladet presenterer fem viktige punkter dersom Norge skal slås i kveld:

1) Katrine Lunde må ikke skytes varm. 2) Stoppe norske kontringer. 3) Stoppe Heidi Løke. 4) Danske kontringer, Norge må få smake sin egen medisin. 5) 6-0-forsvar mot et norsk lag med Linn Jørum Sulland med den eneste egentlig langskytteren.

Mangler vinnerkultur Men selv om de danske mediene gjør det de kan for å holde liv i håpet, er de involverte noe mer nøkterne.

- Norge har en revansj tilgode, så de kommer helt sikkert med alt det de har. Det er Norge, og de vil helt sikkert gjerne slå oss etter seieren vår over dem i Bergen, sier Danmarks kaptein Line Jørgensen ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Den danske legenden Anja Andersen ser stort potensiale i det nye danske laget, men hun mener de mangler vinnerkulturen som det norske laget har.

- Det har vært en tendens til at man har snakket motstanderne bedre enn seg selv. Først var det Tsjekkia som var virkelig gode, og deretter var Serbia storfavoritter. Jeg hører nordmennene sier at de gjerne vil vinne. Det ligger også i en vinnerkultur, at selv om mange mener de har spilt variabelt, så fortsetter de med sitt og vinner kampene. De tør tenke stort, og de tør tro på seg selv, sier Anja til Ritzau.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson bidrar ikke til det danske håpet om at Norge tar lett på kveldens kamp.

ETTERLYSER VINNERKULTUR: Danmarks tidligere storspiller Anja Andersen er til stede i Beograd under EM. Hun mener danskene er for opptatt av hvor gode motstanderne er. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
ETTERLYSER VINNERKULTUR: Danmarks tidligere storspiller Anja Andersen er til stede i Beograd under EM. Hun mener danskene er for opptatt av hvor gode motstanderne er. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi har fortsatt en god del ting å utvikle, og vi ønsker å holde på godfølelsen på det som fungerer. Dessuten legger vi prestisje i å vinne alle kamper, sier han.

Tilbyr oss Skagen Dansk TV 2 har snakket med norske TV 2s kommentatorer Bent Svele og Harald Bredeli, som forsøkte å forhandle til seg land i bytte mot resultat i kveld.

- Vi vil ha Skagen. Får vi Skagen, skal vi prøve å få laget til å legge seg, sier Svele til sporten.tv2.dk.

Den danske keeperen Sandra Toft gir gladelig vekk den vakre byen på nordspissen av Jylland og vel så det.

- De kan godt få Skagen. De kan godt få hele Nordjylland, hvis det trengs, fleiper hun til sporten.tv2.dk.

PS: Serbia og Frankrike møtes klokka 18.10. Hvis Frankrike ikke vinner, er det danske semifinalehåpet ute allerede før det skandinaviske prestisjeoppgjøret.