«TAPER» på ny OL-suksess

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Bjørn Dæhlie velger å sikre seg økonomisk framfor å gamble på enkeltresultater. Derfor vil et knippe OL-gull i Nagano ikke være like klingende i kassa som suksessen fra Lillehammer. - Gleden over å vinne er ikke knyttet til penger, sier Bjørn til Dagbladet.

I 1994 gamblet Bjørn Dæhlie på lav grunnlønn og høye bonuser fra utstyrsleverandørene. Tre OL-gull på Lillehammer ga tre millioner. Før ski-VM i Trondheim, torde ikke Bjørn tro fullt så mye på seg selv - og valgte motsatt. Han tjente «bare» en million på de tre VM-gullene.

Også i vinter har han valgt den trygge løsningen.

Torde ikke

- Jeg hadde problemer med motivasjonen etter VM i Thunder Bay. Da syntes jeg sjøl at jeg gikk fort, men resultatene ble en skuffelse.

- Etterpå lurte jeg rett og slett på om jeg var i stand til å henge med i toppen lenger, sier Bjørn Dæhlie til Dagbladet.

Bjørn har blitt en holden mann gjennom idretten, så holden at han gruer seg til avisene trykker sine 10-på-topp-lister over kommunens rikeste.

Han unngår neppe en pall-plassering neste høst heller.

  • Gode og langsiktige sponsorkontrakter har gjort at han allerede er sikret ei anstendig årslønn uansett resultat i Nagano.
  • Boka «Gulljakten» er nå solgt i eventyrlige 120 000 eksemplarerer og bidrar også på plussida.
  • Kleskolleksjonen hans har tatt helt av og er utsolgt fra leverandøren i Oslo.

- Ikke dollar-tegn

- Det er selvsagt moro å oppnå suksess i det en satser på. Men uten idretts- og naturgleden som den viktigste motivasjonen, hadde jeg aldri klart å trene tusen timer i år etter år og gå meg fullstendig tom i løp etter løp.

- Jeg vet det er mange som tror jeg går på ski med dollar-tegn i øya. Det er faktisk ikke sånn, sier Bjørn Dæhlie.

<B>GÅR FOR SEIER:</B> Bjørn Dæhlie misliker at temaet penger blir brakt på bane så lenge det ikke er drivkraften hans.
Bjørn Dæhlie</B>