IK Start

- Taper på walk over

Start kunne ikke stille med en forsvarlig bane. Nå mister de muligheten til å spille om opprykk.

SKANDALE: Start-trener Sindre Tjelmeland på Sør Arena lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
SKANDALE: Start-trener Sindre Tjelmeland på Sør Arena lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter Start og Norges Fotballforbund på sine hjemmesider. Bryne vinner kampen 3-0 på walk over.

Kvalikkampen Start - Bryne ble ikke spilt lørdag som følge av hard og isete bane. Start droppet å sette på undervarme for å spare penger.

- I ettertid ser vi at vår vurdering ikke var den rette, og at vi må ta konsekvensene av NFFs beslutning. Vi beklager igjen til alle sammen, skriver Start.

- Basert på opplysninger, redegjørelser og fakta i saken, anser NFF at klubben ikke har stilt reglementert bane eller materiell til disposisjon, jfr. kampreglementet 12-6 (1). Dette medfører at arrangørklubb taper kampen, og resultatet i kampen settes til 0-3, sier direktør for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn.

- Det ble som vi forventet. Vi vinner 3–0 og er videre på walkover, sier Hans-Øyvind Sagen til VG.

STRENG STRAFF: Bernt Hulsker var lite imponert av dommerens avgjørelse her. Video: Paramount+, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Start forklarte allerde lørdag kveld hva som hadde skjedd:

- Dommeren bestemte at banen var farlig for spillerne. Vi har folk som er ansvarlige for banen. Vi får bare legge oss flate. Det er klart det handler om økonomi. Det er noen titalls tusen det koster. Det er problematisk, sa Starts sportssjef Magni Fannberg Magnússon til Fædrelandsvennen lørdag.

Fotballekspert og tidligere Start-spiller Jesper Mathisen var ikke nådig på X:

«Hva i all verden er det som skjer? Start-Bryne avlyst fordi baneforholdene er for dårlige. Start har altså glemt/droppet å sette på undervarmen. Knallhard bane. Når man ikke trodde det kunne bli verre og enda mer komisk så klarer man faktisk det. Flaut, pinlig og uvirkelig», skriver han.

Tidligere søndag varslet Starts daglige leder sin avgang som følge av skandalen.

- Noen må ta ansvaret for det, og vi kommer ikke utenom at jeg har det øverste ansvaret. Jeg vil melde ifra til styret om det, sier Marcussen til VG.