Taper stort på avlysningene

Verdenscupleder Roar Ljøkelsøy fikk 100 000 kroner for å vinne i Engelberg lørdag. I går ble rennet avlyst, og 27-åringen kunne ikke tjene penger.

- Det er ikke bra for hopperne. De går glipp av en del penger når det ikke arrangeres renn, sier sportssjef Jan Erik Aalbu til Dagbladet.

- Og det er spesielt ugunstig for Roar og Sigurd (Pettersen) og Bjørn Einar (Romøren), som er i form. For det er jo klart at jo bedre du gjør det, jo mer penger får du.

En seier i verdenscupen er verdt 100000 kroner. Til nå i år er tre av åtte renn avlyst - noe som kan ha kostet de norske hopperne store summer.

Dårlig timing

- Avlyste renn er selvfølgelig ikke bra, men den personlige økonomien tror jeg ikke løperne har tenkt så mye på oppi alt dette.

- Hvordan påvirkes utøverne av den amputerte sesongåpningen?

- De er såpass rutinerte at de takler den lange ventinga på å få konkurrere. Men samtidig er det som sagt dumt at dette skjer når våre hoppere er i så god form som nå, sier Aalbu.

Han er minst like bekymret for hoppsportens framtid.

Vanskelig

- Selv om jeg ikke har sjekket ozonlaget i det siste, håper og tror jeg at vi har vært veldig uheldige med været denne sesongen, og at det neste år vil bli gode hoppforhold igjen. For det er ikke bra at for mange renn blir avlyst.

- Det gjør det vanskelig for kanalene som sender skihopping å sette opp renn på TV-programmet. Dessuten kan vi ikke vente at det publikumet som kommer og ser på oss fortsetter med det om rennene blir avlyst gang på gang, tror Aalbu. Nå tror han det nærmer seg et krav om vindseil og porselensspor med varmekabler for å få arrangere verdenscuprenn.

Utstyrskrav - Hoppsporten er såpass stor, særlig i Mellom-Europa, at det må stilles krav om at man har slikt utstyr for å forhindre avlysninger. Vi har dette utstyret i både Granåsen og Holmenkollen, og jeg tror Lillehammer vil framskaffe det med en gang om det skulle bli et krav.

SURT: Avlyste renn er kjedelig og lite inntektsbringende for, fra venstre: Bjørn Einar Romøren, Sigurd Pettersen, Tommy Ingebrigtsen og Roar Ljøkelsøy.