Taper til Hirvonen

Avstanden økt etter to fartsprøver.

Petter Solberg tapte kraftig til finske Mikko Hirvonen på begge de to første fartsprøvene i Rally Portugal søndag morgen.

Før søndagens kjøring tok til, skilte det 13 sekunder mellom Hirvonen på tredje- og Solberg på fjerdeplass, men etter at søndagens to første fartsprøver var over, var avstanden mellom dem økt til 37,6 sekunder i finnens favør.

Solberg tapte 13,5 sekunder på den 14. fartsprøven, og han tapte ytterligere 11,1 sekunder på den 15. Dermed ser det ut som om tredjeplassen i Rally Portugal er i ferd med å glippe for den populære nordmannen.

Sebastien Loeb har en klar ledelse med 48,5 sekunder til Finlands Marcus Grönholm i teten, og alt tyder på at franskmannen vinner en enkel seier.

Henning Solberg er falt ned til 8.-plassen. Han er forbikjørt av svensken Daniel Carlsson. Før de siste tre fartsprøvene skiller det 24,3 sekunder mellom dem. Henning Solberg ligger 7.57 minutter bak ledende Loeb.

Andreas Mikkelsen holdt 11.-plassen etter at de to første av søndagens fem fartsprøver var unnagjort i Rally Portugal. Han ligger 12.42,4 minutter bak Loeb.

(NTB)

PALLPLASSEN KAN RYKE: Petter Solberg tapte stort til Hirvonen i dagens to første fartsprøver. Foto: EPA
PALLPLASSEN KAN RYKE: Petter Solberg tapte stort til Hirvonen i dagens to første fartsprøver. Foto: EPA Vis mer
Taper til Hirvonen