Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Taper van Gaal en av de to neste kampene, er han ferdig

Britiske aviser hever Mourinho er aktuell.

MÅ OVERBEVISE: Etter ei begredelig rekke med kamper, må Louis van Gaal snu trenden dersom han skal beholde jobben. Det skriver flere engelske aviser i dag.
MÅ OVERBEVISE: Etter ei begredelig rekke med kamper, må Louis van Gaal snu trenden dersom han skal beholde jobben. Det skriver flere engelske aviser i dag. Vis mer

(Dagbladet): 2015 ebber mot slutten, men for Premier League-spillernes del venter først et hektisk juleprogram. To serierunder venter i romjula, før 2016 åpner med et brak med ny serierunde 2. og 3. januar.

Foran dette hektiske og heftig diskuterte juleprogrammet er det Manchester United og trenersituasjonen som skaper overskrifter i England. Louis van Gaal har nemlig hatt en dårlig periode - ifølge Sky Sports har han og United faktisk lagt bak seg den lengste rekka uten seier siden 2007.

Og etter at Jose Mourinho fikk sparken i Chelsea, skal han ifølge britiske medier være en het kandidat til å overta. Spørsmålet er bare når og om Manchester United velger å ta avgjørelsen.

To sjanser igjen Det første først: Jose Mourinho skal være klar til å ta over tømmene på Old Trafford, en managerjobb han ønsker seg. Det skriver Daily Mail. Portugiseren var blant kandidatene da suksessmanager Alex Ferguson la opp i 2013, men klubben valgte å gå for David Moyes istedenfor. Det var langt fra noen suksess.

Storaviser som Daily Telegraph og The Independent melder at Louis van Gaal har to sjanser igjen: Først Stoke andre juledag, så hjemmemøtet med Chelsea 28. desember. Ved et eventuelt tap der, får nederlenderen fyken.

UNITED-AKTUELL?: Jose Mourinho.
UNITED-AKTUELL?: Jose Mourinho. Vis mer

Ifølge The Independent skal ikke bare fans - men også enkelte spillere - ha mistet tilliten til van Gaal. «Jerntulipanen» selv var ydmyk etter tapet lørdag. Han forstår at jobben er i fare.

• Les også: United kan ikke leve med van Gaals fotball og triste ansikt - værsågod neste

Pep? The Guardian lanserer to kandidater i tillegg Mourinho: Assistenttrener Ryan Giggs, og ikke minst Pep Guardiola, som forlater Bayern München etter sesongen.

Manchester City er også ute etter å sikre seg spanjolen, men ifølge avisa vil United-ledelsen prøve å overtale ham.

Men til tross for rapportene om at Louis van Gaal lever farlig og at han har mistet garderoben, står Uniteds midtstopper Phil Jones fast på det motsatte:

UNITED-AKTUELL?: Pep Guardiola. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT
UNITED-AKTUELL?: Pep Guardiola. Foto: EPA/ANDREAS GEBERT Vis mer

- Det er ikke engang et spørsmål i garderoben. Gutta er fokusert på å gjøre sitt for manageren, fansen og oss selv. Spillerne gjemmer seg ikke bak noen. Manageren gjør alt han kan, og han gjør en flott jobb. Vi må ta ansvaret. Han føler akkurat som oss - knust etter noen tap. Den eneste måten vi kommer ut av dette på, er å jobbe hardt for å slå tilbake, sier han ifølge The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media