LEGGER PRESS PÅ SINE EGNE: Daniel Berg Hestad har stor tro på nytt Molde-gull, men da sier han dagens kamp mot Tromsø ikke kan tapes. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
LEGGER PRESS PÅ SINE EGNE: Daniel Berg Hestad har stor tro på nytt Molde-gull, men da sier han dagens kamp mot Tromsø ikke kan tapes. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

- Taper vi i kveld, ryker seriegullet

Molde-kapteinen advarer før kveldens storkamp.

I fotballstudio kl. 18: Tromsø - Molde

MOLDE (Dagbladet): Daniel Berg Hestad (37) sier Tromsø er livsfarlige på hjemmebane og tror kveldens knalltøffe oppgjør vil avgjøre om Molde kan ta nok et gull.

- Generelt er Molde det beste laget, og jeg mener vi har bevist mot Rosenborg at vi kan stå gjennom tøffe kamper og heve oss når vi må. Men nå handler alt om Tromsø-kampen i kveld. Taper vi der, blir vi mest sannsynlig nummer to i år, sier Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

Han står med begge beina godt plantet i en sluttspurt hvor Moldes rivaler har sørget for at alle kamper er uhyre viktige. Så tett er det i toppen av tabellen.

- Kveldens kamp er akkurat like viktig som kampene mot Rosenborg og Strømsgodset. Den blir avgjørende og Tromsø er veldig gode på hjemmebane, sier han.

Usikker fotballframtid
Det gjenstår tre kamper av årets serie, kanskje de tre siste Tippeligakampene i Daniel Berg Hestads karriere.

Selv er han usikker på hva framtida bringer.

- Jeg har ikke fått noe nytt kontraktstilbud fra Molde. Men det er slik jeg vil ha det, fordi jeg vil bruke tankene mine på én ting; de tre gjenstående seriekampene og torsdagens Europa League-kamp mot Steaua Bucuresti, sier han.

Selv om klubben ikke har gitt Berg Hestad et konkret tilbud, har manager Ole Gunnar Solskjær ved gjentatte anledninger gått ut og sagt hvor høyt han ønsker at veteranen tar to nye år.

At Solskjær kontraktsflørter med veteranen via media, setter han faktisk stor pris på.

- Det er hyggelig, hadde det vært motsatt ville det vært verre. Det jeg gjør nå, har vært livet mitt siden jeg var 17 år. Det blir vanskelig å gi seg, den overgangen blir tøff, sier han og legger til:

- Jeg var på vei til å legge opp i fjor, men i år har det gått bedre. Med alder handler det om frisk kropp og selvtillit. Og selvtillit må også unge spillere spille på seg, ingen slipper unna det, sier han.

Følelsesmennesket
For den største frykten Berg Hestad har, nest etter å ikke sikre gullet på nytt, er å ta farvel med fotballen som en skadet spiller med synkende prestasjonsevne.

For Molde-veteranen er et selverklært følelsesmenneske som vet hvor hardt negativ omtale går inn på ham.

- Jeg er ganske følsom. Får jeg med meg kritikk som rettes mot meg, går det inn på meg. Men jeg har blitt flink til å ikke lese aviser etter kamper jeg har spilt dårlig, sier han.

Uansett om det blir flere år som spiller og nye gulljakter, er Molde Fotballklubb mest sannsynlig arbeidsgiver også i framtida. Berg Hestad har fått sterke signaler om at han er ønsket med videre. Selv sier han at noen blir nødt å ivareta arven Ole Gunnar Solskjær legger igjen etter seg den dagen han søker nye utfordringer.

- Den dagen han, Mark Dempsey og Richard Hartis reiser, må noen være her og ta deres visjoner videre. Det er ikke umulig at jeg kan være med og bidra til det, men om jeg er godt rustet, det vet jeg ikke, sier han ydmykt.

For Berg Hestad er én av de spillerne som har hatt mest nytte av de nye impulsene Solskjær brakte med seg for 20 måneder siden.

- Etter at Solskjær og hans engelske hjelpere kom, har det blitt annerledes i klubben. Vi har blitt enda mer bevisst på detaljene som gjør oss bedre på banen. Jeg får bedre tid på banen, det er hva alt dreier seg om, sier han.