Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taperen av bronsefinalen med uhyre vanskelig VM-motstand

- Det er ubehagelig.

KJEMPER OM VM-PLASS: Hvis ikke Norge vinner dagens bronsefinale under EM må de ut i to tøffe kvalikkamper for å komme til VM neste år.
KJEMPER OM VM-PLASS: Hvis ikke Norge vinner dagens bronsefinale under EM må de ut i to tøffe kvalikkamper for å komme til VM neste år. Vis mer

KRAKOW (Dagbladet): I dag ble de europeiske kvalikkampene til VM i Frankrike neste år trukket. I forkant av trekningen fortalte den norske burvokteren Ole Erevik (35) at den verste motstanderen Norge kunne få var Serbia.

- Så tett som det er i herrehåndballen vet du aldri hvordan det vil gå hvis du er uheldig med trekningen. Vi kan møte Serbia. Det er skrekkscenarioet. Å spille foran 13 000 mann i en hall i Beograd trenger jo ikke være kjempekjekt det, sa Erevik til Dagbladet i går.

I dag ble det klart at Erevik slipper med skrekken, men bare delvis. Taperen av dagens bronsefinale i EM mellom Norge og Kroatia møter nemlig Slovenia over to kamper om en plass i VM om 12 måneder. Ekspert Kristian Kjelling mener utfordringen vil være formidabel.

KAN MØTE SLOVENIA: Denne motstanderen ble trukket mot taperen av Norge - Kroatia i Krakow i dag.
KAN MØTE SLOVENIA: Denne motstanderen ble trukket mot taperen av Norge - Kroatia i Krakow i dag. Vis mer

- Det er et ubehagelig lag å spille mot. Det er små, hurtige spillere med stor spilleforståelse. Det er krigere. De er slue i måten å spille på. Det er ikke noen «walkover», for å si det sånn. Serbia er ikke bedre enn Slovenia etter min mening, sier landslagslegenden Kristian Kjelling til Dagbladet.

Bronsefinalens enorme betydning Norge kan imidlertid slippe oppgjøret mot Slovenia. Hvis Erevik og lagkameratene hans beseirer Kroatia i dagens bronsefinale i EM, vil de få en direktebillett til neste års verdensmesterskap i tillegg til medaljen.

- Jeg skal jobbe steinhardt for det. Jeg har lyst på bronsemedaljen og en VM-plass henger veldig høyt, sier Erevik.

Landslagssjef Christian Berge er også tydelig på at den potensielle VM-plassen vil bety enormt mye for norsk herrehåndball. Hvis Norge lykkes vil det også innebære at Berge kan legge langsiktige planer inn mot VM.

KVALIKKAMPENE: Slik ble trekningen av de europeiske VM-kvalifiseringskampene.
KVALIKKAMPENE: Slik ble trekningen av de europeiske VM-kvalifiseringskampene. Vis mer

- Det blir lettere for da får du muligheten til å få mange gode kamper som igjen vil kunne utvikle dette laget. Vi skal slåss for hver eneste millimeter, sier Berge til Dagbladet.

Møter tøff motstand Dagens motstander er Kroatia. Norge vant da lagene møttes i det innledende gruppespillet, men nå forventer Erevik en enda vanskeligere kamp enn sist.

- De er ikke interessert i å tape to ganger for Norge på 14 dager. De kommer til å ha lyst til å vinne. Kroatia er et kjempegodt lag. Det er det ingen tvil om, sier Erevik.

- Jeg gleder meg vanvittig mye. Jeg er revansjesugen etter Tyskland-kampen. Vi vil prestere en god kamp og det tror jeg vi gjør, sier Berge.

Hvis Norge ikke skulle vinne bronsefinalen må laget altså ut i to tøffe kvalifiseringskamper om retten til å spille VM i januar neste år. Det første potensielle oppgjøret skal avvikles i løpet av den andre helga i juni. Returmøtet vil gå den påfølgende uka.

- Vinner vi bronsefinalen er vi klare for VM. Det vil bety enormt mye, konstaterer Kjelling.

Sagosen på all star-laget Norske Sander Sagosen er for øvrig en del av EMs «all star»-lag. Over 35 000 fans har stemt frem de spillerne de mener har vært mesterskapets beste og resultatet ble slik:

Andreas Wolff (Tyskland), Manuel Strlek (Kroatia), Michal Jurecki (Polen), Sander Sagosen (Norge), Johan Jakobsson (Sverige), Tobias Reichmann (Tyskland) og Julen Aguinagalde (Spania).

PS: Norge - Kroatia har avkast klokken 15.00.