Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taperen beholder Bieber og Obama vedder ei kasse øl med sin canadiske kollega

Mye på spill før OL-semi i ishockey.

HØY INNSATS: Fraktselskapet Command Transportation hevder taperen av hockeykampen mellom USA og Canada må beholde Justin Bieber. Foto: Command Transportation
HØY INNSATS: Fraktselskapet Command Transportation hevder taperen av hockeykampen mellom USA og Canada må beholde Justin Bieber. Foto: Command Transportation Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det blir et durabelig nabooppgjør når de to landene bak verdens beste hockeyliga NHL, USA og Canada, møtes til semifinale i OL seinere i dag.

I forbindelse med kampen har det amerikanske fraktselskapet Command Transportation laget en svær billboard med Patrick Kane (USA) og Jonathan Toews (Canada) på hver side, og med den canadiske ungpikehelten Justin Bieber i midten.

Teksten som akkompagnerer bildene lyder «Taperen beholder Bieber», og spiller på det faktum at Bieber de siste månedene har stått for mye ugagn i Statene - så mye at han faktisk risikerte å bli sendt tilbake til hjemlandet.


- Vi prøver ikke å gjøre noen stor greie ut av dette. Vi har det bare morsomt, skal en ansvarlig for Command Transportation ha sagt til DNAinfo Chicago.

Øl-veddemål Noen som kanskje heller ikke gjør en stor greie ut av det, men som like fullt er svært spente før oppgjøret, er USAs president Barack Obama, og Canadas statsminister Stephen Harper.

De har nemlig veddet ei kasse øl hver på sine respektive hjemland.

- Stephen Harper og jeg har veddet om damenes og herrenes hockeykamper mellom USA og Canada. Vinneren får ei kasse øl for hver kamp. Heia Team USA! skriver Det hvite hus på sin Twitter-profil, signert «-bo», som betyr at det er presidenten selv som har skrevet tweeten.


Canadiske Harper har selvsagt også offentliggjort veddemålet, og han understreker at hvis han mot formodning skulle tape, kommer Obama til å få ei kasse canadisk øl.

Ostekeeper I dag spilles det altså hockey om både skjebnen til Bieber og ei kasse statslederøl. Pucken droppes 18:00, men før den tid er det et annet stort nabooppgjør som står for tur - nemlig Sverige mot Finland.

Heller ikke den kampen er fri for harsellas landene i mellom, ikke helt ulikt den vi har pågående mellom Norge og Sverige i langrennssporet.

Den finske avisa Urheilu har i dag ei forside med Sveriges målvakt Henrik Lundqvist. Forskjellen på avisbildet og den virkelige Lundqvist er bare det at den ordentlige hockeykeeperen ikke er en hullete gulost.


Sverige - Finland starter 13:00, og alt fra OL kan du følge i vårt OL-studio.

Hele Norges coronakart