Taperne: FFK, Sandnes Ulf og Odd Grenland

Fredrikstad kan miste poeng. To nye klubber mister handlefriheten.

TØFFE TIDER: Det går dårlig for Fredrikstad, både sportslig og økonomisk. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TØFFE TIDER: Det går dårlig for Fredrikstad, både sportslig og økonomisk. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det går framover med økonomien for norske toppfotballklubber. Det var hovedbudskapet da fotballpresident Ynge Hallén og lederen i lisensnemnda, Rune Nordhaug, la fram den halvårlige statusrapporten om klubbenes innfrielse av lisenskravene.

- Resultatet ble forbedret med 98 millioner i Tippeligaen far 2010 til 2011, og det er en positiv utvikling også nå. Personalkostnadene er gått ned fra over 60 til vel 50 prosent. Så vi er på rett vei. Selv om jeg må understreke at klubbøkonomien ikke er friskmeldt, så er det mange som nå har bærekraft og kan stake ut en strategi for utvikling, sa Hallén i sin innledning.

Flere røde klubber Så la Nordhaug fram de tørre fakta, inkludert statusen på hvilke soner de ulike klubbene befinner seg i. Grønn sone er den beste kategorien, gul sone den midterste — mens det er for lagene i rød sone det virkelig er fare på ferde.

Klubber som havner i rød sone, pålegges handlingsplaner de må oppfylle for å få innvilget lisens. Det innebærer at de følges ekstra tett opp. For eksempel kan de ikke kjøpe spillere eller pådra seg andre store kostnader uten godkjennelse fra lisensnemnda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer