Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tapernes kamp

I morgen møtes Nederland og Kroatia til en VM-kamp ingen av lagene helst ville spilt. «Brudesvennene» i 1998-turneringen har jobbet hardt med seg selv for å overvinne skuffelsen og stelle i stand et skikkelig show på Parc des Princes, dagen før «bryllupet» står på Stade de France.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom man skal legge kommentarene etter de respektive semifinaletapene til grunn, ser det ut til at Kroatia gleder seg langt mer til bronsefinalen enn Nederland, som fortsatt gremmes over straffesparktapet for Brasil.

Men Nederlands landslagssjef Guus Hiddink nekter å avskrive lørdagens kamp. - Til tross for det faktum at vi gjerne skulle spilt søndag, vil vi selvfølgelig ta kampen mot Kroatia seriøst, sa han.

Kroatia har prestert i overkant av forventningene i sitt første VM og kan sikre seg sin egen bit av VM-historien dersom spissen Davor Suker putter inn noen flere mål.

Suker toppscorer?

Suker topper lista med fem mål sammen med Italias Christian Vieri og Argentinas Gabriel Batistuta. Scorer Suker er det bare Brasils superstjerne Ronaldo som i realiteten kan hindre ham i å bli toppscorer, han satte inn sitt fjerde mot Nederland tirsdag.

Suker har også et annet mål i sikte - å skaffe seg oppmerksomheten fra verdens topptrenere. Han har vist seg fra en god side i Frankrike, men har slitt benken i Real Madrid i mange måneder.

- Vi er kjempemotivert, og jeg håper at Nederland ikke er det. Det kommer til å bli en vanskelig kamp, men det er bedre å bli nummer tre enn fire, mente Suker.

- Fortjente bedre

På papiret ser «Oranje» ut til å ha et lite overtak. De slo Argentina 2-1, som på sin side slo Kroatia 1-0.

Bronsefinalene går som regel fort i glemmeboka. Få husker Sveriges 4-0-seier over Bulgaria for fire år siden, men Hiddink håper det blir annerledes nå.

- Jeg synes vi hadde fortjent bedre i dette VM. Det er sårt å tape semifinalen på straffe, men å få bronse er en slags trøst. Det ville også være bra dersom vår kamp blir bedre og mer spennende enn Brasil - Frankrike, sa han.

Skader

Nederland må ganske sikkert klare seg uten «lynvingen» Marc Overmars fra start. Han er fortsatt ikke fullt restituert etter strekkskaden, og også Aron Winter og Michael Reiziger er tvilsomme. Winter har en infeksjon i tåa, mens Reiziger fikk en smell i skulderen mot Brasil.

Kroatia må trolig også gjøre et par forandringer fra semifinalen mot Frankrike. Forsvarsspilleren Dario Simic må stå over etter at han fikk sitt andre gule kort i semifinalen, mens lagkaptein Zvonimir Boban sliter med skade. Boban fikk også skylden for Frankrikes første scoring.

Sannsynlige lagoppstillinger

Nederland (4-4-2)

 • I mål: 1 van der Sar
 • Forsvar: 2 Reiziger, 3 Stam, 4 F. de Boer, 11 Cocu
 • Midtbane: 7 R. de Boer, 16 Davids, 12 Zenden
 • Spisser: 8 Bergkamp, 9 Kluivert.

  Kroatia (3-5-2)

 • I mål: 1 Ladic
 • Forsvar: 4 Stimac, 5 Juric, 6 Bilic
 • Midtbane: 13 Stanic, 14 Soldo, 11 Maric, 7 Asanovic, 17 Jarni
 • Spisser: 9 Suker, 19 Vlaovic.
  (NTB-Reuters-DPA)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!